20. února 2017 • 22:55

Šílený zápas Arsenalu! Brankář odešel na pivo, na hřiště vběhl naháč

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spanilá jízda anglickým FA Cupem skončila pro Sutton, tým z páté ligy, pondělním osmifinálovým zápasem s Arsenalem (0:2). Klub z jihu Londýna se proti soupeři z nejvyšší soutěže nenechal zahanbit a nedovolil mu odehrát utkání v exhibičním tempu. Navíc slavným "kanonýrům" nachystal pár překvapení, ať už to byl zákaz žvýkaček, pravidelně se občerstvující náhradník nebo poněkud svérázný maskot.



Zápas se slavným Arsenalem, to byl pro Sutton z páté ligy svátek. Maličký stadion se dočkal dočasných renovací, včetně televizního studia pro partu z BBC kolem Garyho Linekera, povinnosti hráčů ale zůstaly při starém. I náhradní gólman Wayne Shaw, který se stal hvězdou internetu, se musel chopit role uklízeče a před zápasem luxoval kolem laviček.

Hráči Arsenalu dostali kromě skromné šatny i specifická pravidla. Žádný z nich například nesměl vběhnout na hřiště se žvýkačkou v ústech, aby jejím následným vyplivnutím neponičil umělý trávník.

Na ten si ale už v prvním poločase udělal výlet jeden ze svérázných fanoušků, a křídelník Alex Iwobi musel obdivovat jeho neobvyklý outfit - boxerky a gumovou masku žirafy, maskota domácího celku.

Na hřiště při zápase Arsenalu vběhl fanoušek s maskou žirafyFoto Reuters

Arsenal se v prvním poločase zmohl jen na dvě střely na branku, jedna z nich si ale našla svou cestu do sítě, prosadil se Lucas Perez. Hráči Suttonu si i přes nepříznivý výsledek zápas užívali a nevyužitý gólman Shaw si dokonce o poločasové přestávce odskočil z lavičky rovnou na bar, kde teklo pivo proudem.

Během druhého poločasu, když už měl Sutton vyplýtvaná všechna střídaní, si zase na lavičce pochutnal na masovém koláči. Fotky okamžitě obletěly fotbalový svět.

Klid dodal hostům Theo Walcott, který v 55. minutě po krásné akci zvýšil na 2:0 a vstřelil tak svou stou branku v dresu londýnského klubu. Domácí pak zahrozili a dokonce orazítkovali břevno branky, kterou místo Petra Čecha podruhé za sebou strážil David Ospina.

Další branku už nepřidal ani nejlepší střelec Premier League Alexis Sánchez, který odehrál poslední čtvrthodinu. Arsenal tak po výhře 2:0 postoupil do čtvrfinále, kde jej čeká další soupeř z nižší soutěže, Lincoln United.

Pravými hrdiny ale byli baviči ze Suttonu, za kterými na hřiště po zápase vběhl dav nadšených fanoušků.

Náhradní brankář Wayne Shaw si o poločase odskočil na pivo
Náhradní brankář Wayne Shaw si o poločase odskočil na pivo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud