21. března 2017 • 09:37

Schweinsteiger po konci v United míří do MLS, v Chicagu vydělá balík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý záložník Bastian Schweinsteiger opouští po necelých dvou letech Manchester United a odchází do zámořské fotbalové ligy MLS, kde bude hrát za klub Chicago Fire. Podle listu Chicago Tribune podepsal úřadující mistr světa z Brazílie 2014 roční smlouvu s platem 4,5 milionu dolarů.



Dvaatřicetiletý Schweinsteiger se stane jedním z deseti nejlépe placených hráčů MLS. Kontrakt obsahuje vzájemnou opci na minimálně další sezonu. Vedení klubu si od angažování hvězdného německého fotbalisty slibuje pomoc při přebudování týmu, jenž v minulých dvou letech skončil poslední v ligové tabulce a na play off čeká od roku 2012.

K novým spoluhráčům, kteří mají za sebou první tři zápasy nové sezony, by se měl Schweinsteiger připojit v polovině příštího týdne. Klub se ho pokusil získat už před začátkem nového ročníku, ale z United ho navzdory malému hernímu vytížení původně odmítli pustit.

Schweinsteiger působil v Manchesteru od roku 2015 a od loňského příchodu trenéra Josého Mourinha ztratil místo v prvním týmu. Za "Rudé ďábly" odehrál bývalý kapitán německé reprezentace jen 35 zápasů, z toho pouze desetkrát nastoupil v základní sestavě.

Před odchodem do Premier League strávil Schweinsteiger celou kariéru v Bayernu Mnichov, s nímž získal osm mistrovských titulů, vyhrál Ligu mistrů i světový šampionát klubů. V německé reprezentaci, s níž se rozloučil loni, nasbíral 121 startů a 24 gólů. Zúčastnil se čtyř ME a tří MS.

SESTŘIH Premier League: Middlesbrough - Manchester United 1:3
Video se připravuje ...

Branku na United 3:1 vstřelil Antonio Valencia
Branku na United 3:1 vstřelil Antonio Valencia

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud