26. července 2017 • 13:10

Mazuch přestupuje do Hullu! Sparta za něj dostane 18 milionů

Autor: iSport.cz, Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený obránce Ondřej Mazuch definitivně opouští Spartu a přestupuje do anglického Hullu, který v uplynulé sezoně sestoupil do druhé ligy. Bývalý obránce Fiorentiny, Anderlechtu a Dněpru si tak vyzkouší čtvrté zahraniční angažmá, když v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Podle anglických médií má Sparta inkasovat až dva miliony liber (58 milionů korun), ale podle informací iSport.cz bude částka podstatně nižší a bude se pohybovat kolem 18 milionů korun.



V nabitém kádru Sparty už nebylo pro Ondřeje Mazucha místo a bývalý reprezentační obránce se zapojil do přípravy s anglickým Hullem, za který odehrál na soustředění v Portugalsku dva přípravné duely a zaujal.

"Mám velkou radost. Druhá anglická liga u nás nemá takový zvuk, ale je to skvělá soutěž. Ostrovní styl mi bude sedět," řekl Ondřej Mazuch v tiskové zprávě Sport Investu, který hráče zastupuje.

Za nový tým už odehrál 65 minut proti Benfice (1:0) a v úterý odehrál celé utkání proti Nantes (0:0). Nejen, že jeho tým neinkasoval, ale druhý duel mohl rozhodnout, když deset minut před koncem orazítkoval hlavičkou břevno. 

O služby osmadvacetiletého obránce stál ruský trenér Leonid Sluckij, který si od něj slibuje zkvalitnění defenzivy, ve které potřebuje City posílit.

"Mám z klubu jen pozitivní zážitky. Trenér Sluckij je výborný, hodně se mnou komunikuje a je vidět, že o mě hodně stál. I díky působení na Ukrajině se s ním bez problémů domluvím," těší bývalého reprezentanta.

Pro toho se jedná o čtvrtou zahraniční štaci v kariéře a po Itálii, Belgii a Ukrajině si vyzkouší také Anglii. Místní média spekulují o přestupní částce dosahující až dvou milionů liber (58 milionů korun).

Pro Spartu by se vzhledem k letním nákupům jednalo o příjemnou finanční injekci, ale podle informací iSport.cz by měla být částka nižší. I tak se bude jednat o příjemnou sumu.

"V klubu o Ondru hodně stáli. Trenér Sluckij ho velmi dobře zná z jeho působení na Ukrajině. Ve svých letech je to zkušený, ale přitom stále perspektivní stoper. Vzhledem jeho situaci považujeme za velký úspěch, že se pro něj ve spolupráci s naší anglickou kanceláří podařilo najít špičkové angažmá," uvedl hráčův agent Viktor Kolář.

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE

Obránce Sparty Ondřej Mazuch v souboji
Obránce Sparty Ondřej Mazuch v souboji

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud