13. srpna 2017 • 04:40

Van Kessel uráží Zlín, štvalo Tvrdíka. V Anglii začal nádherným gólem

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Průtahy ze strany Gina van Kessela v jednáních se Zlínem, hostování v anglickém Oxfordu a označení ševců za nevelký klub z vesnice nezůstal bez odezvy. Do svého kmenového hráče se na svém Twitteru opřel také Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie, které hráč patří a odkud do Anglie zamířil. „Výkony nepodložená arogance Van Kessela je neuvěřitelná,“ napsal. V novém týmu ovšem začal útočník znamenitě, když krásným gólem pomohl k výhře a nadchl fanoušky, kteří už mu našli oslavnou píseň.



To byl debut jako ze snu! Gino van Kessel si v sobotu připsal premiéra v dresu Oxfordu United, když v domácím utkání 2. kola League One proti Portsmouthu přišel na hřiště v 79. minutě a o tři minuty později už si podmanil celý stadion.

Na hranici vápna se totiž dostal k míči, obešel jednoho soupeře, cestou do vápna si před druhým bránícím hráčem míč zasekl a střelou k zadní tyči rozvlnil hostující síť. Oxford nakonec ve druhém kole zvítězil 3:0 a dostal se do čela tabulky. Bleskový nástup Van Kessela zaujal i fanoušky, kteří ho ocenili na sociálních sítích.

Čtyřiadvacetiletý Nizozemec se objevil na úvodní fotce oficiálního Facebooku klubu a fanoušci v komentářích dali vzpomenout na jeden song, jenž by mohl ve spojitosti s novou posilou znít i pravidelně na stadionu.

Jedná se o píseň „Geno“ od britské popové skupiny Dexys Midnight Runners. Mladý útočník věří, že ji uslyší častěji a gólový nástup ho těší. "Jsem šťastný, je to skvělý pocit," napsal po utkání na svém Twitteru.

VIDEO | Podívejte se na první gól Van Kessela v Oxfordu 

Ani tento výkon však neuchlácholí fanoušky ve Zlíně ani ve Slavii. Zejména na Moravě nemohou přijít útočníkovi na jméno poté, co dal po průtazích v jednáních přednost angažmá ve třetí anglické lize a účastníka základních skupin Evropské ligy v rozhovoru pro Oxford Mail označil za „nevelký klub“ z „malé vesnice“.

Neuctivé chování v sobotu vytočilo i Jaroslava Tvrdíka , šéfa Slavie, jejímž kmenovým hráčem Gino van Kessel je. „Výkonem nepodložená arogance Van Kessela a jeho táty v roli agenta je neuvěřitelná. Jeho urážky Zlína v Anglii jen ukazují hloubku našeho omylu,“ hájil na svém Twitteru moravský klub a sypal si popel na hlavu.

Pokud však bude Gino van Kessel pokračovat tak, jak v Anglii začal, do Česka už se za rok vracet nebude. Stačí jenom to, aby Oxford za rok uplatnil opci a Slavia by inkasovala příjemných 23,5 milionu korun, což by z Van Kessela udělalo nejdražšího hráče v historii klubu.

Kdo si ale vzpomíná, gólem začal rodák z Alkmaaru i ve Slavii a jeho angažmá nedopadlo valně. Jak si povede na ostrovech?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud