9. března 2017 • 18:05

Italská hvězda o Schickovi: Nejlepší hráč, kterého jsem kdy v klubu viděl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Sampdorie Janov Patrik Schick si díky svým výkonům a gólům v italském lize získal mnoho sympatizantů, mezi které se zařadil i jeho bývalý slavný spoluhráč Antonio Cassano. Někdejší kanonýr AS Řím či Realu Madrid o českém reprezentantovi dokonce prohlásil, že je nejlepším fotbalistou, kterého kdy v Sampdorii viděl.



Čtyřiatřicetiletý Cassano kvůli sporům s vedením v této sezoně za A-tým nenastoupil a na konci ledna se dohodl na předčasném rozvázání smlouvy. Přesto na Sampdorii nezanevřel a Schickovi složil poklonu.

"Abych byl upřímný, tak mi to řekl i osobně. První den na předsezonním soustředění jsem Cassana sledoval, ale neměl jsem kuráž s ním promluvit. Vždyť je to Cassano. Ale za pár měsíců ke mně přišel a řekl: Víš, že jsi opravdu dobrý?" uvedl Schick v rozhovoru s listem Gazzetta dello Sport.

Od letního příchodu z pražské Sparty nastřílel za Sampdorii sedm ligových a celkově devět soutěžních branek, což je společně s Kolumbijcem Luisem Murielem nejvíce z mužstva.

Premier League? Proč ne

"Je fajn, že jsem dal góly Juventusu nebo AS Řím. Ale chtěl bych v nejtěžších zápasech podávat ještě lepší výkony, protože tam se oddělují top útočníci od těch normálních," uvedl trojnásobný reprezentant. "V Itálii jsou obránci lepší než v České republice a fotbal je rychlejší a taktičtější. Takže jsem neměl jistotu, že se tak snadno adaptuji," řekl.

Desátou Sampdorii v sobotním 28. kole italské ligy čeká vypjaté derby s patnáctým FC Janov. "Vím, že je to utkání roku. Fanoušci nám to stále připomínají. Jsem však v klidu a neděsí mě, že hrajeme na hřišti soupeře. Naši příznivci nás budou tlačit," řekl Schick.

Přestože se z Janova zatím nechystá, láká ho anglická nejvyšší soutěž. "Premier League? Proč ne. Je to nejlepší liga na světa a především je nejvíc vyrovnaná. Kdo ví, ale momentálně jsem v Sampdorii," konstatoval bývalý hráč Sparty a Bohemians 1905, kterého v sobotu mají sledovat i skauti z Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud