25. dubna 2017 • 15:30

Zeman chce Pescaru hned vrátit do Serie A: Změnil jsem klukům mentalitu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérovi Zdeňku Zemanovi se sice nepovedl zázrak a fotbalisty Pescary v italské lize nedokázal udržet, po pondělní porážce 1:4 s AS Řím a definitivě sestupu ale potvrdil, že u týmu zůstane i v příští sezoně. Se svými svěřenci se pokusí vyhrát druhou ligu a za rok se vrátit mezi elitu.



"Mám smlouvu na příští sezonu. Věděl jsem, proč jdu do Pescary, a určitě to nebylo kvůli tomu, abych udělal zázrak za tři měsíce na počkání," citovaly klubové internetové stránky Zemana.

Devětašedesátiletý kouč převzal Pescaru v polovině února. Poslední tým tabulky měl tehdy pouhých devět bodů z 24 ligových zápasů a jen minimální naději na záchranu. Mužstvo si hned po jeho nástupu připsalo rekordní výhru 5:0 nad Janovem, z následných osmi kol ale vytěžilo jen dva body a pět utkání před koncem soutěže už má smutnou definitivu sestupu.

"Když jsem přišel v únoru k poslednímu týmu, hráči a vlastně všichni byli smířeni se sestupem. Já jsem nabídku přijal, protože jsem s Pescarou v minulosti vyhrál druhou ligu a vím, že je v klubu chuť profesionálně pracovat a je tu nadšení fanoušků," uvedl Zeman.

"Teď se nepovedla záchrana, ale nechceme končit poslední, takže motivace pořád je. Povedlo se mi ale změnit pozitivně mentalitu kluků. A také hrát můj fotbal pro hráče i pro diváky. Bez strachu jsme se utkali s Juventusem Turín nebo AC Milán," doplnil ostřílený kouč, který v minulosti vedl například AS Řím, Lazio, Neapol, Cagliari, Fenerbahce Istanbul, CZ Bělehrad či Lugano.

Věří, že v příští sezoně naváže s Pescarou na ročník 2011/12, kdy s ní vyhrál druhou italskou ligu a ofenzivně laděný celek tehdy nastřílel rekordních 90 gólů. "Budeme se snažit být konkurenceschopní v Serii B. Bude to jiná soutěž a my si potřebujeme udržet to, co bylo dobré v této sezoně," dodal Zeman.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud