19. listopadu 2017 • 19:50

SESTŘIHY: Bayern dominuje, BVB potopil kiks, Pavlenka slaví první výhru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov si v německé lize poradili s Augsburgem hladce 3:0 a zvýšili náskok v čele tabulky na šest bodů. Dopomohlo jim k tomu zaváhání druhého Lipska, které remizovalo v Leverkusenu 2:2. Hoffenheim bez zraněného Pavla Kadeřábka remizoval s Frankfurtem 1:1. Mönchengladbach přestřílel Herthu Berlín 4:2 a posunul se na třetí místo, Vladimír Darida kvůli zranění za poražený celek nenastoupil. Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance poprvé v sezoně zvítězili. Hannover porazili 4:0, hattrickem a asistencí k tomu přispěl útočník Max Kruse.



Góly

Domácí: 31. Arturo Vidal, 38. Lewandowski, 49. Lewandowski

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Bernat (74. Alaba) – Javi Martínez, Kimmich – Robben (C) (78. Tolisso), Arturo Vidal (80. Rudy), James Rodríguez – Lewandowski.

Hosté: Hitz – Opare, Danso, Gouweleeuw, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (60. Schmid), Gregoritsch, Caiuby (69. Stafylidis) – Finnbogason (83. Či Tong-won).

Náhradníci

Domácí: Starke, Boateng, Rudy, Tolisso, Alaba, Wriedt

Hosté: Luthe, Stafylidis, Morávek, Schmid, Callsen-Bracker, Ku, Či Tong-won

Karty

Hosté: R. Khedira, Opare, Gouweleeuw

Rozhodčí

M. Schmidt – T. Siewer, C. Günsch

Stadion

Allianz Arena, München

Skóre zápasu v Allianz aréně otevřel po půlhodině hry Vidal, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou. O sedm minut později se prosadil i nejlepší střelec soutěže Lewandowski.

Krátce po přestávce si polský kanonýr připsal 13. ligový gól v sezoně, když zužitkoval precizní Kimmichův centr. Lewandowski se trefil v úvodních šesti domácích zápasech sezony, což se v Bayernu povedlo pouze legendárnímu Gerdu Müllerovi v ročníku 1972/73.

Bavorský velkoklub vyhrál i páté bundesligové utkání od nástupu trenéra Juppa Heynckese do funkce. Pro zkušeného kouče to bylo 500. vítězství v nejvyšší německé soutěži - 174 jich dosáhl jako hráč a 326 jako trenér.

SESTŘIH: Bayern - Augsburg 3:0. Další výhru mistra řídil Lewandowski
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 5. Akolo, 51. Brekalo

Hosté: 45+3. Philipp

Sestavy

Domácí: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Pavard – Beck, Ascacibar, Gentner (C), Emiliano Insúa – Akolo (46. Brekalo), Özcan (85. Aogo) – Ginczek (45+1. Asano).

Hosté: Bürki – Toljan, Papastathopoulos (46. Zagadou), Bartra, Schmelzer (C) – M. Götze, Weigl, Kagawa (63. Dahoud) – Philipp, Jarmolenko, Schürrle (83. Guerreiro).

Náhradníci

Domácí: Aogo, Brekalo, Terodde, Asano, Grahl, Mangala, Ailton

Hosté: Weidenfeller, Zagadou, Şahin, Guerreiro, Dahoud, Castro

Karty

Domácí: Baumgartl, Aogo

Rozhodčí

Willenborg – Aarnink, Henschel

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

Návštěva

58 932 diváků

Borussia vyhrála ve Stuttgartu předchozí čtyři ligové zápasy, ale tentokrát potvrdila, že má momentálně nejhorší formu ze všech týmů v soutěži.

Už v páté minutě byl k vidění trestuhodný kiks! Domácí poslal do vedení konžský záložník Chadrac, který využil nedorozumění obránce Batry s brankářem Bürkim.

Dortmund nastoupil bez kanonýra Aubameyanga, kterého vyřadil z kádru kvůli výletu do Barcelony během reprezentační pauzy. I bez něj se hostům povedlo vyrovnat.

Penaltu nařízenou za ruku sice Schürrle neproměnil, ale z dorážky skóroval Philipp. Rozhodl pěknou individuální šancí mladík Brekalo. Stuttgart potvrdil skvělou bilanci na domácím hřišti, kde v šesti zápasech pětkrát vyhrál a jednou remizoval.

SESTŘIH: Stuttgart - Dortmund 2:1. Favorit čeká na výhru pět zápasů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39. Bartels, 55. M. Kruse, 59. M. Kruse, 78. M. Kruse

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede (70. Gondorf), Delaney – Bartels, M. Kruse (87. Kainz), Junuzović (C) (82. Belfodil).

Hosté: Esser – Sorg, Hübner, Sané, Albornoz – Maier (58. Bebou), Schwegler, Bakalorz – Harnik (C) (74. Schmiedebach), Jonathas (74. Füllkrug), Klaus.

Náhradníci

Domácí: Drobný, Caldirola, Bauer, Kainz, Gondorf, Sané, Belfodil

Hosté: Schmiedebach, Bebou, Hübers, Ostrzolek, Füllkrug, Karaman, Sahin-Radlinger

Karty

Hosté: Hübner

Rozhodčí

Cortus – Badstübner, Thomsen

Stadion

Weserstadion, Bremen

Po dvaceti minutách duelu Brémy - Hannover se do šance dostal Gebre Selassie, gólman Esser jej ale vychytal. V 39. minutě už se Werder radoval, po Kruseho přihrávce za obranu se obloučkem prosadil Bartels.

Krátce po změně stran musel Pavlenka zasáhnout proti Harnikovi, pak ale odstartoval kanonádu Kruse. V 55. minutě udělali hosté chybu v rozehrávce, Bargfrede nahrál před bránu Krusemu a ten zvýšil na 2:0. Čtyři minuty nato na jeho střelu Esser sice zareagoval, balon přesto doskákal za brankovou čáru.

Hattrick devětadvacetiletý útočník zkompletoval dvanáct minut před koncem po Bartelsově asistenci. Kruse vstřelil tři góly v zápase poprvé od 22. dubna, kdy síť Ingolstadtu rozvlnil dokonce čtyřikrát.

SESTŘIH: Brémy - Hannover 4:0. Pavlenka vychytal domácím první výhru v ročníku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 44. Bailey, 74. Volland

Hosté: 13. Werner, 54. Forsberg

Sestavy

Domácí: Leno – L. Bender (C), Tah, Wendell – Mehmedi (46. Henrichs), Kohr (86. Bellarabi), Aránguiz, Havertz – Bailey, Volland (90+1. P. Retsos), Brandt.

Hosté: Gulácsi – Bernardo, Konaté, Orban (C) (68. Upamecano), Halstenberg – Keïta (55. Augustin), Demme – Sabitzer, Kampl, Forsberg (84. Bruma) – Werner.

Náhradníci

Domácí: Özcan, Alario, Baumgartlinger, Bellarabi, Henrichs, Pohjanpalo, Retsos

Hosté: Mvogo, Augustin, Klostermann, Laimer, Poulsen, Bruma, Upamecano

Karty

Domácí: Mehmedi, Wendell, Henrichs (č), L. Bender, Leno, Kohr

Hosté: Orban, Augustin

Rozhodčí

Harm Osmers – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim

Stadion

BayArena, Leverkusen

Leverkusen držel první poločas krok s favorizovaným Lipskem, když na vedoucí Wernerovu trefu z penalty dokázal zareagovat v 44. minutě Bailey. Po přestávce však střídající Henrichs zastavil rukou míč směřující do branky a byl potrestán červenou kartou. Následný pokutový kop proměnil Forsberg a poslal Lipsko znovu do vedení.

I přes více než půlhodinovou přesilovku nedokázal německý vicemistr navýšit náskok, naopak ještě inkasoval. O vyrovnání se postaral efektním volejem Kevin Volland a zařídil Bayeru bod za remízu 2:2.

SESTŘIH: Leverkusen - Lipsko 2:2. Hosté dvakrát vedli, ani to na výhru nestačilo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28. Ibišević, 71. Weiser

Hosté: 5. Stindl, 14. T. Hazard, 20. Raffael, 77. Raffael

Sestavy

Domácí: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Esswein (62. Lazaro), Maier, Skjelbred, Kalou (82. Mittelstädt) – Selke, Ibišević.

Hosté: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard (90. Drmić), Kramer, Zakaria, Johnson (74. Herrmann) – Stindl, Raffael (88. Grifo).

Náhradníci

Domácí: Kraft, Pekarík, Mittelstädt, Torunarigha, Duda, Lazaro, Lustenberger

Hosté: Sippel, Oxford, Jantschke, Herrmann, Cuisance, Grifo, Drmić

Karty

Domácí: Rekik, Ibišević

Hosté: Drmić

Rozhodčí

B. Dankert – R. Rohde, M. Hacker

Stadion

Olympiastadion Berlin (Berlin).

Návštěva

48304 diváků

Mönchengladbach zažil dokonalý vstup do utkání na hřišti Herthy, během dvaceti minut nasázel soupeři tři góly. Postupně se prosadili Stindl, Hazard a Raffael. Domácí do poločasu alespoň zkorigovali stav zásluhou Ibiševiče.

Naději dal celku z hlavního města v 71. minutě Weiser, poslední slovo ale opět patřilo Borussii. V 77. minutě převzal na hranici malého vápna přihrávku znovu Raffael a vstřelil 50. gól v dresu Borussie.

SESTŘIH: Hertha Berlín - Mönchengladbach 2:4. Hosté rozhodli v úvodních 20 minutách
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 44. Brosinski

Hosté:

Sestavy

Domácí: Zentner – Donati, Bell, A. Diallo, Brosinski – Gbamin, Latza – Öztunali (87. Kodro), Maxim (64. Serdar), De Blasis (75. Holtmann) – Muto.

Hosté: Horn – Rausch, Maroh, F. Sörensen, Klünter – Jojić, S. Özcan (60. Osako), Lehmann, Zoller (37. Bittencourt) – Guirassy, J. Córdoba (73. C. Pizarro).

Náhradníci

Domácí: Huth, Hack, Holtmann, Frei, Serdar, Fischer, Kodro

Hosté: Osako, Kessler, Bittencourt, Meré, Horn, Handwerker, Pizarro

Karty

Domácí: Donati (č)

Hosté: Bittencourt, F. Sörensen

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

OPEL Arena, Mainz

SESTŘIH: Mohuč - Kolín 1:0. Hosté jsou znovu bez výhry beznadějně poslední
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 90+1. Uth

Hosté: 13. K-P. Boateng

Sestavy

Domácí: Baumann – Akpoguma, Vogt (C), S. Posch – Rupp (53. Gnabry), Demirbay, Grillitsch, Geiger (73. Amiri), N. Schulz – Uth, Wagner (63. Kramarić).

Hosté: Hradecky – Salcedo, D. Abraham (C), Falette, Willems – Gaćinović (75. G. Fernandes), K-P. Boateng, Stendera (60. Hasebe) – M. Wolf, Haller (70. Jović), Rebić.

Náhradníci

Domácí: Kobel, Amiri, Polanski, Zuber, Nordtveit, Gnabry, Kramarić

Hosté: Zimmermann, Tawatha, Hasebe, Fernandes, Kamada, Jović, Hrgota

Karty

Hosté: Stendera, Gaćinović

Rozhodčí

Zwayer – Schiffner, Achmüller

Stadion

WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim

Návštěva

30 150 diváků

Frankfurt sahal na hřišti Hoffenheimu po třech bodech díky brzkému gólu z kopačky Kevina-Prince Boatenga, jenž překonal Baumanna parádní dalekonosnou ránou. V nastavení druhého poločasu ale vyrovnal domácí útočník Uth.

Hoffenheim potřetí za sebou doma nevyhrál, z posledních šesti zápasů navíc porazil pouze beznadějně poslední Kolín nad Rýnem. Frankfurt drží sérii šesti zápasů bez prohry.

SESTŘIH: Hoffenheim - Frankfurt 1:1. Domácí zachraňovali bod v nastavení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 4. Gerhardt, 29. Malli, 70. Malli

Hosté: 68. Kapustka

Sestavy

Domácí: Casteels – Verhaegh, Knoche, Brooks, Tisserand – Guilavogui, Arnold – Malli (90+3. Bazoer), Didavi (87. Origi), Gerhardt – Mario Gómez (C).

Hosté: Schwolow – Koch, Schuster (C) (80. Terrazzino), Kempf – Stenzel, Haberer, Höfler, Günter – Guédé (52. Kapustka), Petersen, Kath (77. Ravet).

Náhradníci

Domácí: Grün, Bazoer, Uduokhai, Osimhen, Ntep, Origi, Dimata

Hosté: Gikiewicz, Kübler, Stanko, Abraši, Kapustka, Ravet, Terrazzino

Karty

Domácí: Tisserand

Hosté: Koch, Kath

Rozhodčí

Manuel Grafe

Stadion

Volkswagen Arena, Wolfsburg

SESTŘIH: Wolfsburg - Freiburg 3:1. Hosté padli potřetí v řadě a jsou na sestup
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17. Di Santo, 77. Burgstaller

Hosté:

Sestavy

Domácí: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, McKennie, Meyer (90+2. Nastasić), Konopljanka (87. Schöpf), Oczipka – Di Santo (46. Embolo), Burgstaller.

Hosté: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Santos – G. Jung, Sakaj (C) (69. Wood) – Ito (35. Waldschmidt), Hunt, Kostić (83. Hahn) – Arp.

Náhradníci

Domácí: Coke, Reese, Nastasić, Embolo, Harit, Schöpf, Nübel

Hosté: van Drongelen, Wood, Hahn, Mickel, Waldschmidt, Salihović, Janjicic

Karty

Domácí: Naldo, Embolo

Hosté: Ito, G. Jung

Rozhodčí

Hartmann – Leicher, Schüller

Stadion

Veltins Arena, Gelsenkirchen

Fotbalisté Schalke porazili Hamburk 2:0 a posunuli se na druhé místo tabulky. Na vedoucí Bayern ztrácejí šest bodů. Schalke prodloužilo sérii bez porážky na šest zápasů. Hamburk po páté venkovní prohře v řadě zůstal jen o dva body před barážovou šestnáctou pozicí.

Celek z Gelsenkirchenu otevřel skóre v 17. minutě. Konopljanka byl faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Di Santo. Domácí byli nadále aktivní, až těsně před přestávkou zahrozil na druhé straně Waldschmidt.

V 57. minutě mohl vyrovnat Hunt, jeho střela však lízla tyč. Čtvrt hodiny před koncem definitivně rozhodl o tříbodovém zisku Schalke Burgstaller, který nikým nehlídaný zužitkoval Konopljankovu přihrávku. Domácí čistým kontem potvrdili, že jim defenziva funguje: s deseti inkasovanými brankami jsou po Bayernu (8) týmem s nejlepší obranou.

SESTŘIH: Schalke - Hamburk 2:0. Domácí se vyšvihli na druhé místo na vedoucí Bayern
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud