20. ledna 2015 • 15:30

Německý nováček jednal o Kadlecovi. Nemá to smysl, odmítl Frankfurt

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání probíhala, ale velice rychle skončila. Frankfurt svého útočníka Václava Kadlece do Paderbornu, konkurenčního celku z německé bundesligy, nakonec nepustí. Nováček soutěže měl o českého reprezentanta zájem, jeho současný zaměstnavatel ale Kadlecův přesun nedovolil.



"Je to pravda, Paderborn se nás na Kadlece ptal. Ale jednání už nepokračují," cituje německý deník Bild sportovního ředitele Frankfurtu Bruna Hübnera. "Bylo jasné, že po zranění Marvina Ducksche musí hledat náhradu, proto nás oslovili. Ale z našeho pohledu nám Kadlecovo angažmá v Paderbornu nedávalo smysl," dodal.

Bild předtím informoval o tom, že oba kluby o transferu jednají a že by k odchodu Kadlece mohlo dojít. Ve hře bylo hostování do konce sezony s možností opce na následný přestup. Cena? Asi milion eur, zhruba 28 milionů korun.

Kadlec se svou současnou pozicí ve Frankfurtu nemůže být příliš spokojený. Na podzim zasáhl pouze do pěti utkání, vstřelil dvě branky. V klubu, kam přišel v létě 2013 ze Sparty, má platný kontrakt až do léta 2017.

Možnosti kolem Kadlece sondovala i pražská Sparta, která uvažovala o návratu svého velkého talentu. Zájem má údajně i Sporting Lisabon, PAOK Soluň, kluby z Itálie nebo Španělska.

Frankfurt sice nabídku na hostování do Paderbornu odmítl, přesto se ještě může stát, že Kadlec nakonec opravdu zamíří do jiného klubu. "Když přijde nějaká smysluplná nabídka, budeme o ní přemýšlet. Poslední dny před koncem přestupů ještě může dojít k nějkým pohybům," prohlásil trenér Thomas Schaaf.

O Václava Kadlece projevil kromě Sparty zájem také FC Turín
O Václava Kadlece projevil kromě Sparty zájem také FC Turín

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud