24. července 2017 • 07:22

Návrat do Zwolle, či nová výzva? Necida chtějí v Nizozemsku

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Tomáš Necid (27) se začal připravovat na novou sezonu s tureckým Bursasporem, není ale vůbec jisté, že ročník odehraje v jeho dresu. O autora dvanácti reprezentačních branek stojí hned tři kluby v nizozemské Eredivisie. Na Twitteru o tom informoval hráčův agent Jiří Müller.



Tomáš Necid strávil jaro v Polsku, v dresu Legie Varšava vyhrál ligový titul. V šesti zápasech k tomu přispěl gólem a asistencí. Teď sice trénuje s Bursasporem, je ale velmi reálné, že půjde opět hostovat.

Zájem je v Nizozemsku, a to rovnou ve třech klubech. Jedním z nich je PEC Zwolle, kde už český forvard hostoval v roce 2014 z CSKA Moskva, následně do nizozemského celku i přestoupil. V lize nasázel ve 24 zápasech 11 branek.

Střelec by se týmu jistě hodil, Zwolle v uplynulé sezoně skončilo jediný bod nad sestupovými příčkami a rádo by zamířilo o něco výš. V případě uskutečnění hostování by se Necid potkal v jednom mužstvu i s jedním krajanem, mladým obráncem Josefem Kvídou.

O českého útočníka stojí i ADO Den Haag, 11. tým uplynulé sezony a velký rival Ajaxu Amsterdam a Feyenoordu Rotterdam. Ta možná nejzajímavější štace se nabízí v FC Twente. Sedmému týmu minulého ročníku uniklo předkolo Evropské ligy jen kvůli dva roky starému zákazu z doby, kdy byl klub na pokraji existence.

Teď ale mužstvo, které se nazývá "pýchou východu," opět na vzestupu, a hledá posilu do útoku. Před Necidem by stála velká výzva, nahradit mladého tureckého snajpra Enese Ünala, který v Twente hostoval z Manchesteru City a s 18 brankami si vysloužil páté místo v tabulce střelců.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud