19. září 2017 • 11:46

Barcelona soptí! Kdyby Dembélé nedělal patičky, je zdravý, řekl kouč

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neštěstí, náhoda, ale třeba i karma za zradu Dortmundu. Zranění nejdražší posily v historii Barcelony Ousmaneho Dembélého, které jej vyřadí na tři měsíce ze hry, se stalo předmětem mnoha debat. Nyní o něm promluvil i trenér katalánského klubu Ernesto Valverde. „Kdyby Dembélé nezkoušel po tak dlouhém sprintu patičky, mohl být zdravý a zůstat nám k dispozici,“ uvedl na tiskové konferenci před zápasem s Eibarem.



Po ztrátě Neymara za něho Barcelona vysázela balík. Z 20letého mladíka v kádru Borussie Dortmund udělala jednoho z nejdražších fotbalistů na světě. Základní odstupné bez bonusů činilo 105 milionů eur (asi 2,74 miliardy korun.

V sobotu však přišla pro klub hrozná zpráva. Dembélé vydržel v zápase s Getafe na hřišti pouze půlhodiny, zranění šlachy ve stehně mu nedovolilo pokračovat. Doba absence? Až čtyři měsíce! Španělská média navíc podle záběrů z tréninku spekulovala, zda nešel Dembélé se zraněním už do zápasu, ale to však trenér Valverde popřel.

„To je naprostá blbost. Nikdy takové zranění neměl, když se hráči na tréninku protahují, tak si na různé části nohou sahají a masírují,“ reagoval kouč Barcelony.

Getafe - Barcelona: Velká ztráta! Dembélé zkoušel patičku a zranil se
Video se připravuje ...

Co jej však vyvedlo z míry, bylo, jakým stylem se jeho hráč zranil. „Moc dobře tohle znám, taky se mi to stalo. Kdyby Dembélé nezkoušel po takovém sprintu patičky, byl by zdravý a mohl by hrát,“ uvedl. „Možná mu v tomhle chybí zkušenosti. Kdyby byl vyzrálejší, takovou věc by neudělal,“ dodal.

Teď ale musí Valverde přemýšlet, jak letní posilu v sestavě nahradí, jelikož sází na ofenzivní trojzubec Dembélé, Suárez , Messi . Kromě navrátilce Gerarda Deulofeua má k dispozici i další varianty. „Jsou tu Aleix Vidal, André Gomes a Denis Suárez. Zároveň sledujeme náš B tým, kde by se mohl nějaký zajímavý hráče objevit,“ uvedl barcelonský trenér.

Zároveň však popřel, že by se na úkor zraněného Dembélého vrátil do sestavy turecký fotbalista Arda Turan. „To, že někdo dostane šanci, jen díky tomu, že se druhý hráč zranil, je naprosto nepřípustné. Hráči hrají na základě toho, co pro to sami dělají. Je jen na něm, jak ke svojí práci přistoupí a jak bude plnit to, co po něm chci,“ dodal.

SESTŘIH La Ligy: Getafe CF – FC Barcelona 1:2. Gól podzimu i vychytaný Messi
Video se připravuje ...

Nejdražší posila Barcelony Ousmane Dembélé se v utkání s Getafe vážně zranil a na delší dobu vypadl ze sestavy
Nejdražší posila Barcelony Ousmane Dembélé se v utkání s Getafe vážně zranil a na delší dobu vypadl ze sestavy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud