16. ledna 2015 • 14:15

Atlético nehraje fotbal, štve Ronalda. V zápasech přemáhá bolest

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho statistiky berou dech. Každý zápas hrozí, jen výjimečně se stane, že nevstřelí gól. Cristiano Ronaldo se prosadil i v odvetě osmifinále španělského poháru mezi Realem a Atlétikem Madrid. Po remíze 2:2 a nečekaném vyřazení z něj ale sálalo naštvání. "Za druhý poločas bych se fanouškům rád omluvil," prohlásil čerstvý držitel Zlatého míče za rok 2014.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Před zápasem se na Santiago Bernabeu servírovala velká sláva, po něm velké zklamání. Cristiano Ronaldo nejdřív před našlapaným stadionem fanouškům zamával se Zlatým míčem, který si v pondělí přivezl z Curychu. Pak si stoupl na hřiště plný odhodlání dohnat v městském derby dvoubrankové manko z prvního osmifinále Španělského poháru.

To se ale nepovedlo, po konečné remíze 2:2 dál prošlo Atlétiko. "Věděli jsme, že jdou do zápasu ve výhodě a že to bude nesmírně složité. Bohužel jsme dostali gól v první minutě, hodně nás to zklamalo," hodnotil zápas Ronaldo. "Potěšilo mě, jak jsme hráli v prvním poločase, nešlo hrát lépe. Bojovali jsme, ale měli jsme smůlu, že jsme v každé půli dostali brzo branku," mrzelo nejlepšího hráče světa.

Cristiano Ronaldo (vpravo) odchází ze hřiště po vyřazení ze Španělského poháru od Atlétika MadridFoto EPA

Atlético vytěžilo v zápase maximum. Dva kontry Griezmanna a precizní zakončení Torrese představovaly neřešitelnou ztrátu, kterou ani odhodlaný Real nemohl otočit. Za stavu 2:2 potřeboval domácí tým vstřelit tři branky, aby mohl pomýšlet na postup. To se nepovedlo a do čtvrtfinále s Barcelonou prošel městský rival.

Styl soupeře Ronalda pěkně štval. "Atletico nehraje atraktivní fotbal, jsou velice defenzivní. Čekají zejména na standardní situace, ale jejich taktika jim vychází. Trenér a hráči za to zaslouží respekt," ocenil CR7 kvalitu soupeře.

Rozladil ho i výkon Realu. Vedoucí tým španělské ligy položily především hloupé chyby stoperů Pepeho a Ramose , po kterých Atlético dvakrát udeřilo. "Jménem celého týmu bych se chtěl omluvit fanouškům, druhý poločas jsme měli hrát lépe. Potěšilo mě, jak nás podporovali a jak mě přivítali na hřišti," líbilo se mu.

Nabušený Portugalec se jako obvykle zapsal mezi střelce, když do sítě přesnou hlavičkou uklidil centr Garetha Balea a Real srovnal na 2:2. Ronaldo měl i několik dalších nebezpečných momentů. Přesto mu scházel obvyklý drajv, kterým kosí všechny světové obrany a další trefu už nepřidal.

"Góly nejsou všechno, hráč nemůže pokaždé předvést svůj nejlepší výkon. Omlouvím se, pokud mi prozradíte jméno fotbalisty, který to dokáže," řekl novinářům. "Nejsem z jiné planety. Možná nejsem v perfektní kondici, ale do té se brzy dostanu," věřil.

Ronaldo tím přiznal zdravotní trable. "Problémy s kolenem už jsou pryč, jsem zvyklý hrát s bolestí. Během dvou, tří týdnů budu úplně v pořádku, stejně tak se dá do kupy celý tým," vzkázal autor 34 branek ve 29 zápasech probíhající sezony.

Takhle NE. Ronaldo se zlobí po jedné z neproměněných šancí v pohárovém derby s Atlétikem
Takhle NE. Ronaldo se zlobí po jedné z neproměněných šancí v pohárovém derby s Atlétikem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud