6. ledna 2016 • 04:57

Zidane = Real. V klubu působí čtyři synové hvězdného trenéra

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splnil si sen, stal se novým trenérem Realu Madrid. Klubu svého srdce. Slavný Zinedine Zidane je skutečně s „Bílým baletem“ srostlý. Důkaz? Působí v něm všichni čtyři jeho synové! Právě ti byli společně s manželkou přítomni Zidanově prezentaci.



Zidane už v Realu působí několik let. Po ukončení úspěšné hráčské kariéry byl nejdříve poradcem prezidenta Florentina Péreze, poté asistentem Carla Ancelottiho, následně trenérem třetiligového „béčka“ a nyní se stal koučem prvního týmu. Za tu dobu se do Realu dostali všichni jeho synové.

Nejstarším ze synů slavného Francouze je Enzo (na fotce číslo 6), kterého Zidane v posledním roce a půl trénoval v rezervě Realu Madrid. Dvacetiletý fotbalista se stal před sezonou dokonce kapitánem týmu, kromě toho, že je kvalitním lídrem, na něm experti oceňují výbornou techniku a cit pro hru.

Na rozdíl od Enza se úplně nepotatil druhý nejstarší Luca (číslo 7). Ten sice také působí v Realu Madrid, momentálně hraje za tým do 18 let, ale góly nedává, naopak jim zabraňuje jako brankář. Právě sedmnáctiletý talent je považovaný za možná největší naději ze Zidanových synů. V Realu si ho hodně cení a i trenéři mládeže oceňují jeho brankářské kvality i hru nohama.

Hodně podobný svému otci je na hřišti třináctiletý Theo (číslo 1), který hraje za tým Realu do 14 let. Svět už jednou obletělo video s jeho parádním gólem, na svůj věk má mladý záložník vynikající střelbu ze střední vzdálenosti. Na zádech pak nosí symbolickou desítku.

VIDEO | Krásný gól Zidanova syna Thea

Nejmladším ze Zidanových synů je teprve desetiletý Elyaz (číslo 2). Rovněž on už ovšem hraje za Real Madrid, momentálně válí v týmu do 11 let. V jeho věku zatím pochopitelně nelze příliš poznat, jak kvalitním hráčem bude, mládežničtí trenéři na něm ale oceňují dobrý cit pro hru.

Společně se syny Zidana v jeho velký den doprovázela na prezentaci také manželka Veronique (číslo 4). I ona hraje v příběhu legendárního Francouze velkou roli, prožila s ním všechny jeho úspěchy i zklamání. Veronique totiž Zidana potkala už v jeho sedmnácti letech a manželé jsou již více než 20 let.

Posledním mužem, který nemohl na „vítací“ fotce chybět, je sám prezident Realu Florentino Pérez (číslo 5). Muž, který je všemi uznáván pro to, kam klub dotáhl na poli byznysovém, ale zároveň ten, kterému jsou předhazovány sportovní neúspěchy. To on si vybral Rafaela Beníteze jako náhradu za oblíbeného Carla Ancelottiho. Zinedine Zidane je podle mnohých jeho posledním trumfem.

Zinedine Zidane s manželkou Veronique a prezidentem Realu Madrid Florentinem Pérezem
Zinedine Zidane s manželkou Veronique a prezidentem Realu Madrid Florentinem Pérezem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud