18. července 2017 • 10:52

Průšvih ve Španělsku. Policie zatkla šéfa fotbalu Villara kvůli korupci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělská policie zatkla šéfa tamního fotbalového svazu Ángela Maríu Villara, jeho syna a další fotbalové funkcionáře. Podezřívá je korupce, zpronevěry a podvodu. Kvůli vyšetřování policie zasahuje v sídle španělské fotbalové federace. Podle informací agentury AP vyšetřovatelé zjišťují v kancelářích informace o financování svazu.



Celkem bylo zadrženo pět lidí. Vedle Villara a jeho syna také viceprezident svazu pro ekonomiku Juan Padrón a prezident a sekretář regionální federace na Tenerife.

Sedmašedesátiletý Villar stojí v čele španělského fotbalového svazu od roku 1988. V květnu byl zvolen poosmé za sebou, když neměl protikandidáta. Španělský fotbal by tak měl řídit do roku 2020.

Villar je také viceprezidentem mezinárodních fotbalových organizací FIFA a UEFA. Jakožto první místopředseda byl po loňské rezignaci Michela Platiniho dočasným šéfem UEFA. Vedení evropského fotbalu se zatím k situaci nechce vyjadřovat. "Víme o zprávách o panu Villarovi. V této chvíli ale nemáme žádný komentář," uvedla UEFA v tiskové zprávě.

Villar je považován za velmi vlivného fotbalového funkcionáře. V listopadu 2015 dostal od etické komise FIFA pokutu 25.000 švýcarských franků, protože nespolupracoval při vyšetřování přidělení fotbalového mistrovství světa 2018 do Ruska.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud