25. července 2017 • 13:20

Megapřestup je na spadnutí! Real má za Mbappého zaplatit 4,7 miliardy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hotovo, píše španělská Marca. Podle jejích informací se Real Madrid dohodl na přestupu francouzského mladíka Kyliana Mbappého, kterého odkoupí z týmu francouzského šampiona, Monaka. A částka? Přímo astronomická...



Vítěz Ligy mistrů podle informací Marky zaplatí Monaku 160 milionů eur, dalších 20 milionů poté na bonusech. Celková částka se tak vyšplhá na 180 milionů eur (4,7 miliardy korun). Přestupová suma tak bude novým rekordem, který o 75 milionů eur překoná předchozí nejvyšší sumu, kterou loni zaplatil Manchester United za Paula Pogbu.

Jednání s Mbappém prý vedl osobně trenér Realu Zinédine Zidane. Mbappé se má "bílému baletu" upsat na šest let, týdně mu na účtu bude přistávat 135 tisíc eur, tedy 3,5 milionu korun.

Monako odmítlo mladého forvarda prodat rivalům z PSG, kteří nabízeli vyšší přestupovou částku (190 milionů eur) a hráči i vyšší týdenní plat (200 tisíc eur). Samotný hráč pak nechtěl přestoupit do Manchesteru City.

Kylian Mbappé má za sebou fantastickou první sezonu mezi dospělými. V pouhých osmnácti letech přispěl Monaku 26 góly a 11 asistencemi k titulu v Ligue 1 i postupu do semifinále Ligy mistrů, kde francouzský tým vypadl s Juventusem. Mladý střelec se za své výkony dostal i do ideální jedenáctky uplynulé sezony Ligue 1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud