9. ledna 2015 • 17:45

TOP 5 brankářských dvojic: Valdés a De Gea, nebo Čech a Courtois?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Čech a Thibaut Courtois z Chelsea, nebo De Gea s Víctorem Valdésem z United? Kdo má nejlepší brankářskou dvojici?Petr Čech a Thibaut Courtois z Chelsea, nebo De Gea s Víctorem Valdésem z United? Kdo má nejlepší brankářskou dvojici?FOTO: Koláž iSport.cz

    V jejich brance září španělský talent David de Gea, jako konkurenci navíc podepsal Manchester United Victora Valdése, nedávný symbol Barcelony. Vytvořil tím tým Louise van Gaala vůbec nejlepší brankářskou dvojici na světě? Nebo dáte přednost Chelsea či Realu Madrid? A pozadu není ani německý mistr z Mnichova. Podívejte se na žebříček nejnabitějších dvojic gólmanů a vyberte v anketě tu nejlepší.

  • Manchester United

    Jednička: David de Gea
    Dvojka: Víctor Valdés

    Brankář Manchesteru United David de Gea Brankář Manchesteru United David de GeaFoto Profimedia.cz

    Před lety byl neochvějná jednička v brance Barcelony, která získávala jeden titul za druhým. Nyní Víctor Valdés pokorně přijal roli dvojky za vynikajícím De Geou. United tak získali skvělý záskok v případě zranění nebo výpadku formy. Mladý Španěl každopádně zůstane číslem jedna, chystá se prodloužit smlouvu.

  • Chelsea FC

    Jednička: Thibaut Courtois
    Dvojka: Petr Čech

    Thibaut Courtois a Petr Čech se rozcvičují před zápasem Chelsea Thibaut Courtois a Petr Čech se rozcvičují před zápasem ChelseaFoto Profimedia.cz

    Trenér Chelsea José Mourinho má jasno. Nejlepší brankářskou dvojici na světě má pod rukama on. Belgičan Courtois podává dlouhodobě stabilní výkony, ani Petr Čech zatím ústup ze slávy neprožívá. Kdykoliv nastoupí, odevzdá týmu požadované maximum. Nejpozději v létě se ale nejspíš tato dvojice rozpadne, Čecha vysedávání na lavičce nemůže naplňovat. 

  • Real Madrid

    Jednička: Iker Casillas
    Dvojka: Keylor Navas

    Iker Casillas je zase jedničkou Realu Iker Casillas je zase jedničkou RealuFoto Reuters

    Španělská legenda Casillas už zase stráží branku Realu Madrid. A jeho výkony šly v této sezoně hodně nahoru, pro svůj tým je oporou. Není to tak dávno, co lapil dvě penalty v řadě. Ani jeho náhradník Navas si na minulý rok nemůže stěžovat. Kostarický hrdina byl vyhlášen třetím nejlepším brankářem světa. V Realu ale kryje záda Casillasovi. 

  • FC Barcelona

    Jednička: Claudio Bravo
    Dvojka: Marc-André ter Stegen

    Claudio Bravo září v brance Barcelony Claudio Bravo září v brance BarcelonyFoto EPA

    Ani Barcelona nezůstává v kvalitě gólmanské dvojice pozadu. Katalánský klub přivedl v létě dva nové brankáře a oba vypadají jako trefa do černého. Chilan Bravo získal post jedničky a ve španělské lize zatím vévodí v počtu čistých kont. Nadějný Němec Ter Stegen dostává příležitosti v jiných soutěžích a přestože už dokázal vyrobit i chyby, jeho potenciál je obrovský.

  • Bayern Mnichov

    Jednička: Manuel Neuer
    Dvojka: Pepe Reina

    Manuel Neuer je podle mnohých nejlepším brankářem světa Manuel Neuer je podle mnohých nejlepším brankářem světaFoto EPA

    Německý fantom Manuel Neuer je podle mnohých momentálně nejlepším brankářem světa. Jeho nesporné kvality dokazuje, že je v nejužší nominaci na zisk Zlatého míče a není vůbec bez šance. Přidejme k tomu fakt, že mu záda kryje bývala opora Liverpoolu Pepe Reina a dostaneme zatraceně dobrý brankářský koktejl. Ten může Bayernu většina klubů jen tiše závidět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud