Karel Häring
19. listopadu 2015 • 11:45

Potvrzeno! Kadlec přestupuje do Midtjyllandu, pro Spartu byl drahý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to jasné. Václav Kadlec se pokusí o restart své kariéry v dánském klubu FC Midtjylland, kam přestupuje z Eintrachtu Frankfurt. V novém působišti podepsal kontrakt do června 2019. Varianta s návratem do Sparty padla kvůli vysokému odstupnému.



„Všechno vychází ze zájmu Midtjyllandu o Václava. Poprvé jej chtěli už v lednu, pak dvakrát v posledním přestupovém období. Chtěli to mít uzavřené,“ potvrdil přestup pro iSport.cz Pavel Paska, šéf společnosti ISM, která hráče zastupuje.

Zájem měla i Sparta, v níž třiadvacetiletý Kadlec na jaře úspěšně hostoval, nicméně Frankfurt už podle Pasky chtěl jednat pouze o přestupu. Letenští prý sondovali situaci, ovšem odradila je vysoká částka. Podle informací isport.cz požadoval Eintracht sumu okolo v rozmezí 60 až 65 milionů korun, což je výrazně nad české poměry.

Ambiciózní Midtjylland tuto sumu zaplatil. „Pro Vaška je to restart jeho kariéry. Rozhodli jsme se jít (kvalitou soutěže) trochu níž, kde bude mít větší šancí hrát, aby to zároveň byla příprava na další posun v jeho kariéře,“ uvedl Paska.

Současný druhý tým dánské ligy, v němž od léta působí i obránce Filip Novák, má dobře rozehranou skupinu Evropské ligy, v níž figuruje na druhé příčce a má velkou naději na postup do jarní fáze.

"Ve Frankfurtu jsem nehrál a Midtjylland mi dává šanci, takže myslím, že přestup je správné rozhodnutí," uvedl Kadlec v rozhovoru pro internetové stránky klubu. "Doufám, že týmu pomůžu k obhajobě titulu a postoupíme do Ligy mistrů. To je můj sen," prohlásil.

Kadlec se k novému týmu připojí v první polovině ledna na startu zimní přípravy. Za Frankfurt odehrál v bundeslize dvacet sedm zápasů a vstřelil šest branek. V tomto ročníku odehrál jen 58 minut.

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Václava Kadlece na 1:1
Video se připravuje ...

VIDEO: Nekompromisní Kadlec poslal Spartu na Baníku do vedení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud