18. prosince 2012 • 15:24

FOTO: Čech skáče mezi obřími kužely. Tak trénuje vybíhání

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační gólman Petr Čech pilně trénuje vybíhání. Na dnešním tréninku v londýnském Cobhamu kolem něj svištěl jeden centr za druhým a český brankář je ze vzduchu hravě sbíral. Vybíhání mu ztížily obrovské kužely, které zastávaly úlohu spoluhráčů i protihráčů.



Mnozí experti tvrdili, že pokud má Petr Čech nějakou slabinu, je to právě vybíhání. A fanoušci (např. po EURO 2008) souhlasili...

Před dvěma lety se ale český reprezentant v rozhovoru pro iSport.cz obhajoval, že tato kritika je neoprávněná. "Odchytáte devět zápasů dobře, pak se vám jeden nepovede, ale stejně se to všechno hodí do jednoho pytle. To je špatně," řekl.

Úterní trénink Petra Čecha v tréninkovém centru Chelsea v Cobhamu.Foto twitter.com/chelseafc

Jako argument použil tehdejší analýzu a statistiky, podle kterých Čech vybíhá pro centry daleko více než ostatní brankáři v Premier League.

"Zrovna centry jsou mojí silnou stránku," říkal. "Když jdu na sto centrů a pokazím každý desátý, tak se chyba musí projevit. Ale když jiný brankář půjde jen na třicet centrů, tak chybuje málokdy. To dá rozum."

Vybíhání ale dodnes pilně trénuje. Vše pokročilo do takové míry, že místo živých spoluhráčů si do vápna postaví obří kužely. Poté mezi ně vbíhá a snaží se letící balon lapit do svých rukavic.

Rozhovor s Petrem Čechem ze září 2010:

Úterní trénink Petra Čecha v tréninkovém centru Chelsea v Cobhamu.Foto twitter.com/chelseafc

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud