19. prosince 2012 • 10:05

Chcete koupit Messiho? Barcelona požaduje téměř DESET miliard!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Barcelony můžou zůstat v klidu. Nejlepší hráč planety se rozhodl spojit budoucnost se svým prakticky mateřským klubem. Lionel Messi podepsal novou, šestiletou smlouvu. Pokud by hvězdného Argentince chtěl jiný tým, musel by zaplatit téměř deset miliard korun!



Messimu, který v Barceloně působí už dvanáct let, předchozí smlouva platila do roku 2016. Klub si však s předstihem svůj klenot pojistil ještě na delší dobu.

Značka LM10 asi navždy zůstane spojená s katalánským souborem. Messi se dohodl na novém kontraktu, který platí až do roku 2018. V té době už hvězdnému útočníkovi bude 31 let...

Barcelona svému klíčovému hráči každý rok zaplatÍ 17 milionů liber ročně (527 milionů korun). Za šest let si tedy Messi vydělá přes tři miliardy korun! Pětadvacetiletý útočník si znatelně polepšil, dosud pobíral plat 10 milionů liber.

Téměř polovinu částky však Messi zaplatí na daních, které ve Španělsku u nejbohatších lidí vzrostly kvůli finanční krizi.

Klub si dal do smlouvy i výstupní klauzuli, kterou by musel případný zájemce zaplatit. Messi je v současné chvíli k mání za 210 milionů liber (6,5 miliardy korun). Astronomická suma je téměř třikrát vyšší, než kolik stál dosavadní nejdražší fotbalista planety Cristiano Ronaldo (do Realu přestupoval za 2,35 miliardy korun).

Lionel Messi se raduje z gólu do sítě Atlétika Madrid
Lionel Messi se raduje z gólu do sítě Atlétika Madrid

Těmito podmínky se z Messiho stal prakticky neprodejný hráč. Pokud přičteme jeho plat, nový klub by musel investovat takřka deset miliard korun. Tak obří sumu těžko zaplatí i movití miliardáři ze City nebo PSG. Navíc je známo, že Messi odchod z mužstva svého srdce neplánuje.

Barcelona prodloužila kontrakty také dalším klíčovým hráčům. Pojistila si stopera Puyola a záložníka Xaviho, dva důležité symboly klubu. "Puyol, Messi a Xavi jsou pilíři týmu. Bylo naprosto nezbytné, abychom s těmito hráči prodloužili spolupráci," zní vyjádření Barcelony.

Messi v tomto roce nastřílel už devadesát branek, čímž překonal historický rekord Gerda Müllera. Je hlavním favoritem ankety Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu roku. Prestižní ocenění by získal počtvrté v řadě, což se ještě nikomu nepovedlo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud