23. prosince 2012 • 00:01

Otrávený Casillas skončil na lavičce! Kritizoval Mourinha

Autor: sh, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouře v šatně Realu Madrid! Kapitán týmu Iker Casillas otevřeně kritizoval trenéra Josého Mourinha a ten ho v prestižním duelu na hřišti Málagy posadil na lavičku náhradníků. Vytrestal především mužstvo a sám sebe: královský klub prohrál 2:3, na vedoucí Barcelonu už ztrácí 16 bodů a obhajoba titulu je už zřejmě definitivně v čudu.



Při prvním gólu v síti milovaného klubu brzy po přestávce obrátil Iker Casillas oči v sloup. Při druhém, který po vyrovnání znovu naklonil přízeň na stranu domácích, si rozpačitě mnul bradu a pak ukryl hlavu do dlaní.

Do konce střetnutí zbývalo ovšem ještě čtvrthodiny, dostatek času na zvrat. Při bleskovém dalším úderu Santa Cruze už jen rezignovaně sklopil hlavu. Za stavu 2:3 už nevěřil.

Real, jenž v Málaze přepustil bílou barvu domácím a oklékl se do tmavě zelené, má však francouzského kanonýra Karima Benzemu. Ten se nejprve v 65. minutě zasloužil o vyrovnání na 1:1, když ležící na zemi nastřelil vracejícího se Sáncheze, sedm minut před koncem vykřesal naději aspoň na remízu.

Casillas při jeho gólu vyskočil radostí, vytrčil ruce k nebi a vzýval zázrak. Nekonal se. Každou další marnou snahu dobýt na cizí půdě aspoň bod provázel povzbudivým potleskem, hnal spoluhráče kupředu. V té době byl jeho zástupce stoper Sergio Ramos, jenž si navlékl kapitánskou pásku, na hrotu a sváděl ostré souboje s obránci protivníka.

FOTOGALERIE | Iker Casillas na lavičce

Iker Casillas si zápas v Málaze rozhodně neužíval.
Iker Casillas si zápas v Málaze rozhodně neužíval.

Při poslední hvizdu se sebral a mlčky odešel do šatny. Na porážce žádnou vinu nenesl, nepřisuzoval ji ani svému nástupci Adánovi, který za obržené góly příliš nemohl. Real však padl a je v krizi.

Casillas naposledy byl posazen na lavičku náhradníků před deseti lety, v květnu 2002 proti Deportivu La Coruňa, kdy mužstvo vedl Vicente Del Bosque. Vystřídat se naposledy nechal v září 2004 v utkání s Espanyolem Barcelona pro zdravotní potíže.

Jinak v důležitých zápasech nikdy nechyběl. Teď ano a Real to odskákal. Proč? "Šlo o taktické rozhodnutí," řekl po zápase Mourinho, jehož pozice je hodně viklavá...

VIDEO | Iker Casillas sedí na lavičce jako přibitý

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud