1. března 2012 • 10:25

Fotbalová Zbrojovka má nového majitele, právníka Přečka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým většinovým majitelem druholigové fotbalové Zbrojovky je právník Jaroslav Přeček, který se po téměř dvouměsíčním jednání dohodl na koupi sedmdesáti procent akcií s jejich dosavadními vlastníky bratry Romanem a Stanislavem Prosovými. Zbývajících třicet procent zůstává v držení minoritního akcionáře Petra Hoskovce.



"Dokončujeme právní dokumenty ve spojitosti s prodejem a koupí. Nedokážu říci, zda se podaří právně všechno dotáhnout za den nebo za týden. My jsme s panem Přečkem dohodnuti, nyní se jen všechno dolaďuje. Dál nechci situaci rozvádět," řekl ČTK Roman Pros.

S menšinovým vlastníkem klubu Hoskovcem nový majoritní majitel klubu nejednal. "Pouze mě už dříve oslovil Roman Pros s tím, že by chtěl případně prodat všechny akcie jako celý blok," uvedl pro ČTK Hoskovec, který na návrh nepřistoupil.

"Jsem akcionář v očekávání. Doufám, že se nyní vyčistí i situace se závazky klubu. Moje jediné přání je, aby se v Brně hrála první liga. Když ne letos, tak příští rok. Věřím panu Přečkovi," dodal Hoskovec.

V zákulisí se hovoří o mnohamilionových dluzích klubu. Proto si nový majitel Přeček nechal udělat audit. "Jeho výsledky nesdělím, jde o interní záležitost. Dával jsem si některé věci dohromady, ale na mém zájmu o koupi Zbrojovky to nic nezměnilo," uvedl v Brněnském deníku Přeček.

Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže se Zbrojovce nepovedla ani podzimní část druhé ligy a před startem jara je až na 14. místě šestnáctičlenné tabulky. Od předposledního Mostu dělí Brňany jen šest bodů, za postupovými pozicemi zaostávají o dvanáct.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud