Stanislav Hrabě
18. prosince 2012 • 16:05

Šmicer před silvestrovským derby: Raději bych hrál za veterány

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradiční derby silvestrovské Slavia-Sparta uzavře fotbalový rok 2012. V utkání internacionálů nepůjde už o body, přesto bude hodně vyhecované. „Když si vzpomenu na loňské, tak to nebyla exhibice, ale mistrák,“ přiznává štístko červenobílých Vladimír Šmicer.



 „Skluzy, fauly zezadu, to byl urputný boj,“ vzpomíná. „Raději bych se přesunul o kategorii výš mezi veterány, ti si to víc užívají,“ vyzývá k ohleduplnosti. Očekává se řežba.

Loni Sparta vyhrála 3:1, a přestože historicky má v těchto silvestrovských zápasech horší bilanci 26 17-4-5 148:100 z pohledu domácích, touží po dalším triumfu.

„Těším se na fanoušky, je to vždycky parádní souboj,“ říká sparťanský stoper Jiří Novotný, jenž získal v rudém dresu nejvíce titulů. „Máme formu, věřím, že to opět zvládneme,“ oponuje mu slávistický kanonýr Pavel Kuka.

Ten se pozastavuje nad angažováním dosud aktivního Jiřího Jarošíka, o jehož startu ovšem rozhodne lékař. „Nevím, koho chtějí sparťani nominovat, aby vyhráli,“ pozastavuje se Kuka nad sílou protivníka.

Poprvé se v derby představí v brance domácích čaroděj Martin Vaniak. „Je ho třeba pochválit nesmírnou obětavost,“ vyzdvihuje morální vlastnosti svého svěřence trenér týmu Jan Mareš.

„Má to 270 kilometrů a slíbil, že přijede,“ vytáhl trenéra brankářů Slavie až z olomouckého domova.

Po operaci má přímo mladickou formu mistr Evropy 1976 Dušan Herda. Vešel se však pouze do nominace veteránů. „A to ať je rád, přetlak je veliký,“ nedaruje mu nic bývalý spoluhráč Mareš.

Ve sparťanském dresu se nejspíš nepředstaví Tomáš Řepka, přestože loni hrál. „Byl pozván, účast nepotvrdil,“ oznámil slavitel sparťanského týmu Jaroslav Bartoň. „Poprvé však nastoupí Libor Sionko,“ prozradil, že se dlouholetý reprezentant, jenž na Letné v létě, do rudého dresu vrací.

Utkání se hraje na umělé trávě v Edenu, od 10.00 nastoupí žáci, v 11.30 veteráni, ve 12.30 internacionálové před televizními kamerami.

Sestavy

Z nominace Slavie:

Veteráni: Přibyl, Jeslínek, Dušan a Peter Herda, Knoflíček, Kubík

Internacionálové: Vaniak, Kuka, Šmejkal, Šmicer

Z nominace Sparty:

Veteráni: J.Berger, Táborský, Bílek, Vrabec, Straka

Internacionálové: Jarošík, Sionko, J.Novotný, Baranek, Lokvenc, Z.Svoboda

   

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud