28. prosince 2012 • 12:40

Drobného kamarád o tragédii: Přemlouval mě, ať jdu také jezdit

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Táhli spolu fotbalové Třeboradice a vyrazili spolu trávit i konec roku. Pohoda je ale pryč. Tragická smrt Václava Drobného tvrdě zasáhla jeho kamaráda Stanislava Nekolného, trenéra brankářů v klubu z okraje hlavního města. „Vašek šel v noci bobovat a asi to neubrzdil. Je to neskutečná tragédie,“ řekl serveru iSport Nekolný.



Drobný podle něj dorazil na hory až ve čtvrtek večer, jako dobrý parťák se hned zapojil do dění a bavil se s ostatními. „Ve dvě hodiny mě zkoušeli přesvědčit, ať si jdu zajezdit s nimi. Ale já jezdil celý den a tak jsem nešel. To bylo naposledy, co jsem ho viděl,“ konstatoval Nekolný.

Podle jeho informací si Drobný sedl na boby a pustil se z kopce. „Měl takový ten talíř. Prostě se rozjel a asi to neubrzdil. Je to neskutečná tragédie a shoda okolností. Vašek byl jinak neskutečně svědomitý člověk,“ vykládal smutným hlasem bývalý brankář.

Pro Drobného přijela sanitka a odvezla jej do nemocnice. „On měl otevřené oči, ale podle toho, co jsem slyšel, tak nereagoval na podněty. Asi tam byl nějaký otok mozku. Pak jsme se dozvěděli, že zemřel. Je to strašné. Je to tragédie pro nás všechny, nejvíc samozřejmě pro jeho rodinu,“ vykládal Nekolný.

Ten informaci o smrti kamaráda zavolal do jeho firmy, teď na horách čeká, až se ozvou Drobného rodiče. „Vydržíme tady ještě den, ale pak pojedeme domů. Nikdo nemá na náladu na nějaké veselí, všechny nás to zasáhlo,“ dodal. Na horách měl být s partou až do 2. ledna.

Zdrcený byl ze zprávy také předseda třeboradického klubu Pavel Kott. "Je to tragédie. Vím to jen telefonicky od kluků, co tam byli s ním. Vím to hodinu a nejsem schopný skoro mluvit, je to strašné," řekl pro iSport.cz Kott.

Bývalý fotbalový reprezentant Václav Drobný tragicky zahynul.
Bývalý fotbalový reprezentant Václav Drobný tragicky zahynul.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud