28. prosince 2015 • 15:08

Kladno začne zase platit stadion. Rytíři budou mít podporu města

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladno začne znovu platit provoz zimního stadionu, záměr ještě musí 4. ledna schválit kladenští radní. Město, které má v klubu třicetiprocentní podíl, platby pozastavilo před několika měsíci kvůli nesrovnalostem ve fakturách hospodaření klubu. ČTK to dnes sdělil mluvčí kladenské radnice Ladislav Pavlík.



Zbývající sedmdesátiprocentní podíl klubu patří hokejistovi Jaromíru Jágrovi, který jakékoli nesrovnalosti odmítá. Nejdříve v lednu má začít hloubková kontrola účetnictví klubu.

"Spolu s kolegy z vedení města je naší snahou navrátit systém plateb do původního režimu, ulevit kladenskému hokeji a pomoci mu s milionovými platbami," uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). Kvůli zastavení plateb města byl rozpočet hokejového klubu napjatý. "Těší mě, že mi pan primátor přislíbil uhrazení nákladů za odběr elektřiny a plynu," reagoval na plán obnovení plateb Jaromír Jágr starší.

Město Kladno mělo ročně přispět na provoz hokejového stadionu zhruba 15 miliony korun ročně a dalších přibližně sedm milionů dává na mládež. V červnu však dotace pozastavilo a v září zastupitelé odsouhlasili provedení hloubkové kontroly v klubu. Jágr mladší tak dosud platil i veškeré energie potřebné pro provoz stadionu.

Jaromír Jágr starší se s kladenským primátorem minulý týden dohodl, že do 8. ledna sdělí termín pro zpřístupnění účetnictví klubu. Poskytování dotací kladenskému hokeji také od září prověřuje policie, která však také čeká na výsledky hloubkové kontroly.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud