15. září 2012 • 09:45

Pöpperle: Bráníme dobře, jen vepředu by nám to mohlo padat víc

Autor: Jan Rachota, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vychytal dvě nuly v řadě, je klíčovým mužem v defenzivě Lva Praha. Tomáš Pöpperle však statistikám velkou váhu nedává. "Po čtyřech kolech by to byl nesmysl řešit, hlavně, ať se nám daří jako týmu," říká brankář pražského celku v KHL.



Dle tabulek jste druhý nejlepší brankář KHL, očekával jste na úvod sezóny, že se vám bude takto dařit?
"Na to se nedá připravit. Je to pro mě nová liga, tudíž jde člověk tak trochu do neznáma a neví, co má čekat. Ale měli jsme dobrou přípravu, obranná fáze funguje a to se promítá i v těch mých číslech. Jen by nám to mohlo padat více vepředu."
Takže tabulky gólmanů nesledujete?
"Jsou pryč čtyři kola, to by byl nesmysl. Hlavní je, aby se nám dařilo jako týmu."

Kdy vám bylo v utkání nejhůř?
"Ve druhé třetině nám ujeli v naší přesilovce dva na jednoho a pak také, když jsem rozehrával puk za brankou, na modré si ho hráč sklepl vysokou holí a vystřelil. Vracel jsem se narychlo, čekal jsem písknutí sudích."

Jaké to pro gólmana je, že při takové produktivitě může rozhodnout každá chyba?
"Jsou to trochu nervy a boj až do konce, ale na to člověk myslet nemůže. Hokej rozhodují právě chyby, je důležité, že tým si věří a víme, že můžeme i na ten jeden gól vyhrát. Ale kluci v útoku brzy získají jistotu v zakončení a začne jim to tam padat."

Už jste stihli určit pokladníka týmu a přihlásil se už u tebe za ty dvě vychytané nuly v řadě?
"Pokladníkem je Jirka Sekáč. Starším hráčům samozřejmě taková 'příležitost' jako nula neunikne a už mi něco vypsali. Ale máme to tady přísné, Erik Christensen se jen smál, když slyšel, že má platit za první gól v sezóně a ještě první gól v KHL."

Jak pro vás zatím vyznívá KHL v porovnání s extraligou?
"Ty čtyři zápasy jsou ještě málo na nějaké hodnocení. Zatím je to pro mě jiné zejména v tom, že je tu větší tempo a větší taktická provázanost. A pak také v tom, že v extralize se týmy navzájem znají, hrají tam ti samí hráči a vědí, co od koho očekávat."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud