5. prosince 2012 • 23:00

Štěpánek: Nevyhráváme jednoduše, ale naštěstí to vychází

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha si potřetí za sebou zkomplikovali dobře rozehraný zápas, potřetí jej ale dokázali dovést do vítězného konce. Po výhrách 3:2 v Novokuzněcku a Novosibirsku porazili doma 4:2 Nižnij Novgorod, závěrečný gól přitom vstřelili při power play.



Brankář Jakub Štěpánek si tak mohl oddechnout, že nováček Kontinentální ligy získal devět bodů. Dobře si ale uvědomuje, že podobné výpadky v dobře se vyvíjejících zápasech mohou Lva přijít draho.

"Věděl jsem, že to nebude jednoduché, protože my jsme ještě neměli žádný jednoduchý zápas. Poslední třináct nebo čtrnáct minut to bylo vypjaté. Ztratit doma vedení 3:0 v naší situaci by bylo na pováženou," řekl Štěpánek po zápase, ve kterém si připsal 44 úspěšných zákroků a byl na straně Lva vyhlášen nejlepším hráčem.

Důvod, proč si Pražané komplikují situaci, nedokázal najít. "Nevím, čím to je. Těžko říct. Musíme se víc soustředit. Zatím nám, Zaplaťpánbůh, ty tři zápasy vyšly. Ale jednou může přijít, že to soupeř otočí a budeme v kabině seděl s hlavami dole. Je to třetí špíl za sebou, není to nic příjemného, ale jsme rádi za devět bodů," řekl reprezentační gólman.

Poslední výhra byla o to cennější, že Torpedo bylo před zápasem bezprostředním sousedem Lva v tabulce Západní konference.

Surový ve velké šanci před hostujícím brankářemFoto ČTK

"Věděli jsme, že jsou bod za námi a ještě mají zápas k dobru, takže teď jsou to čtyři. Je tam ale spousta mančaftů, které ztrácejí čtyři pět bodů, to nic neznamená. Do konce je asi dvacet zápasů, to je ještě hodně," nepřeceňoval Štěpánek fakt, že Lev je momentálně šestý a drží se na pozicích zajišťujících postup do play off.

"Je jedno, jestli hrajete s prvním, nebo s posledním v konferenci. Všechny zápasy jsou náročné. Jsme rádi, že jsme uhráli devět bodů, a teď nás čeká poslední zápas před pauzou na Slovanu, kde to bude ohromně těžké. Je to další soused v tabulce," uvedl.

Štěpánek se v současnosti v brance pravidelně střídá s Tomášem Pöpperlem. Kdo bude chytat v dalším duelu, to se vždy dozvědí s denním předstihem. "Teď to tak vypadá. Jak to ale je, se musíte zeptat trenérů," řekl šestadvacetiletý brankář.

Christensen se snaží propálit hostujícího brankářeFoto ČTK

Po listopadovém příchodu z Petrohradu se ale už dostal do dobré formy. "Musím to zaklepat. Cítím se diametrálně odlišně a myslím si, že k lepšímu. A myslím si, že je to i vidět. Dokážu mužstvo ve vypjatých chvílích podržet a snad to bude i tak pokračovat. Jsem rád, že mě sem vzali a ob zápas mi dávají šanci," uvedl Štěpánek, který byl dnes zasažen hned třikrát pukem do masky. "To se někdy stává. Lepší do hlavy než do brány," smál.

Zasloužená radost domácích hokejistů
Zasloužená radost domácích hokejistů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud