21. prosince 2012 • 21:22

Premiéra jako hrom! Nový Lev Danielsson zničil Ufu čtyřmi body

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražského Lva zahájili náročnou sérii tří zápasů ve čtyřech dnech nejlépe, jak mohli. A v duelu s Ufou k tomu nejvíce přispěl nový muž v sestavě, švédský reprezentant Nicklas Danielsson, který v vysoké výhře 6:1 přispěl čtyřmi body za dva góly a dvě asistence.



V brance domácích dostal před Pöpperlem přednost Štěpánek, v úvodních minutách zápasu se však více zapotil jeho protějšek Tarkki, který musel řešit nebezpečné pokusy Voráčka s Christensenem. Postupem času začali přebírat otěže utkání hosté; díky dvojnásobné přesilovce zasypali domácího brankáře velkou salvou střel, Štěpánek ovšem odolal.

Skóre se poprvé měnilo v 17. minutě, když Lvi z ojedinělého protiútoku překvapili obranu Ufy. Christensen připravil palebnou šanci pro Danielssona a švédský debutant v dresu Pražanů překonal Tarkkiho. Hosté však dokázali rychle odpovědět. Obránce Zubarev nahodil od modré a puk k překvapení všech skončil ve Štěpánkově síti.

Útočník pražského Lva Nicklas Danielsson překonává brankáře Ufy
Útočník pražského Lva Nicklas Danielsson překonává brankáře Ufy

Ufu šťastné vyrovnání nastartovalo a na začátku druhé třetiny byla aktivnější. Štěpánek si však poradil jak s pokusem Svitova, tak i po celý zápas agilního Pihlströma. Lev kontroval šancí Řepíka, jenž zblízka trefil připravený Tarkkiho beton. V 35. minutě se už domácí fanoušci dočkali a to hned dvakrát. Nejprve Klepiš při přesilovce střelou z ostrého úhlu zaskočil hostujícího brankáře a o pouhých 19 vteřin později Voráček po krásné individuální akci zvýšil náskok Pražanů na 3:1.

V 38. minutě se zaskvěl Štěpánek, jenž reflexivně pokryl dvě dorážky útočníků Salavatu v krátkém sledu. Těsně před pauzou mohl druhou branku v zápase přidat Voráček, ale ve vyložené šanci netrefil puk.

Petr Vrána letí po hlavě na led po zákroku Zubareva z UfyFoto Barbora Reichová (Sport)

Většina třetího dějství se nesla v duchu bránění dvoubrankového náskoku ze strany Pražanů a hosté se přes pozornou obranu Lva prosazovali jen velmi sporadicky. V 51. minutě se navíc podruhé v zápase střelecky prosadil švédský reprezentant ve službách domácích Danielsson. V závěru ještě upravili skóre na konečných 6:1 Bartečko s Voráčkem.

"Pro nás to byl první zápas po přestávce, proto by málokdo čekal tak vysokou výhru. V první třetině jsme se pomalu dostávali do zápasu, měli jsme velké problémy s vysokým nasazením ze strany hostů," uvedl trenér vítězů Václav Sýkora k začátku zápasu.

"Obraz hry se změnil ve druhé třetině, kdy jsme se rapidně zlepšili a vyrovnali poměr střel. Soupeře jsme dnes přetlačili hlavně v koncovce, kde jsme byli na rozdíl od dřívějším zápasů daleko úspěšnější," vyzdvihl Sýkora důležitý fakt, který vedl k cenné výhře.

Pražané měli v zápase téměř dvojnásobný počet vyloučených oproti hostům. Skvěle ubráněná oslabení a dobrý výkon Štěpánka v brance byl podle Sýkory základním stavebním kamenem k vysokému vítězství. "Těch vyloučení bylo hodně. Kluci to sehráli výborně, hlavně na začátku, kdy tam měl soupeř přesilovku pět na tři," pochválil Sýkora své svěřence za obětavost.

Jeho protějšek Vener Safin po zápase bědoval nad prachbídnou koncovkou svého týmu v posledních zápasech. "Je to tristní. Měli jsme řadu šancí, jak dnes, tak v Bratislavě, ale totálně jsme selhali v zakončení. Je to opravdu nepříjemné, musíme se na to zaměřit v dalších zápasech. Těžko jinak můžeme uspět," prohlásil Safin.

Lev Praha - Salavat Julajev Ufa 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 17. Danielsson (Christensen), 35. Klepiš (Němec), 35. Voráček (Danielsson, Christensen), 51. Danielsson (Voráček), 57. Bartečko (Danielsson), 58. Voráček - 19. Zubarev (Pankov). Rozhodčí: Anisimov, Gusev - Strelcov, Tarasov. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. Diváci: 6732.
Lev Praha: Štěpánek - Němec, Hunkes, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Oystrick - Voráček, Christensen, Danielsson - Klepiš, Vrána, Bartečko - Hossa, Birner, Surový - Řepík, Karamnov, T. Rachůnek. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.
Ufa: Tarkki - Proškin, Aťušov, Kolcov, Koněv, Blaťák, Zubarev, Gurkin, Jemelin - Stěpanov, Svitov, Saprykin - Chlystov, Zinovjev, Rolinek - Mirnov, Kajgorodov, Pihlström - Paršin, Trubačov, Pankov. Trenér: Vener Safin.

Další výsledky KHL:
Chabarovsk - Petrohrad 2:6,
Novokuzněck - Dynamo Moskva 2:4,
Jaroslavl - Jekatěrinburg 4:1,
Nižnij Novgorod - Magnitogorsk 3:5 (za domácí Smoleňák 1+0),
Spartak Moskva - Chanty-Mansijsk 0:1,
Atlant Mytišči - Čeljabinsk 3:4 po sam. nájezdech,
Doněck - Barys Astana 2:4 (za domácí Kašpar 1+0),
Lev Praha - Ufa 6:1,
Slovan Bratislava - Nižněkamsk 1:2 po sam. nájezdech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud