5. března 2012 • 17:33

Co zápas, to gól! Skvělý Červenka poslal Omsk do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Hokejisté Omsku postoupili v nejkratším možném termínu přes Chabarovsk do čtvrtfinále KHL. Avangard vyhrál čtvrtý duel na ledě Amuru 3:1, jeho vítězný gól vstřelil Roman Červenka. Český kanonýr se trefil jednou v každém utkání osmifinálové série, kterou jeho tým ovládl 4:0 na zápasy.



Červenka v 9. minutě dnešního duelu zvýšil 2:0 pro hosty po přihrávce obránce Martina Škouly. Na začátku druhé části dal Chabarovsku naději snížením nejproduktivnější hráč loňského play off české extraligy Martin Růžička, ale vítězství a postup Omsku zpečetil v 38. minutě Jegor Averin.

Pro Chabarovsk, za nějž hrál ještě Jakub Petružálek, ale v osmifinále mu chyběl zraněný Petr Vrána, tak historicky první účast v play off skončila už po čtyřech zápasech. V úvodu sezony přitom nejvýchodněji položený tým KHL dokonce vedl tabulku celé soutěže.

Dva body si připsal ve čtvrtém osmifinálovém utkání Jan Bulis z Čeljabinsku, kterému pomohl k výhře 6:3 na ledě Chanty Mansijsku gólem a přihrávkou. Domácí sice vyhráli první třetinu 2:1, ale pak přišla pětigólová šňůra nejlepšího týmu základní části.


Krátce po polovině otočil skóre dvěma zásahy Stanislav Čistov, kterému u druhé branky v 37. minutě asistoval Bulis. Český útočník pak 34 sekund po zahájení třetí části svým prvním gólem v play off zvýšil na 5:2. Čeljabinsk vede 3:1 na zápasy a může sérii ukončit ve středu doma.

Mezi střelce se zapsal také Josef Straka, jenž přispěl gólem k vítězství Kazaně v Ufě 3:0. Jeho tým vede v sérii 3:1, obhájce titulu Ufa je tak na pokraji vyřazení. Straka, jenž v předchozích třech utkáních nebodoval, pojistil v 37. minutě Kazani vedení trefou na 2:0. Skóroval krátce poté, co se týmy vrátily na led po pauze způsobené rozbitým plexisklem.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Východní konference - 4. zápas:

Chabarovsk - Omsk 1:3 (Růžička 1+0 - Červenka 1+0, Škoula 0+1), konečný stav série 0:4.

Barys Astana - Magnitogorsk 4:1, stav série 3:1,

Chanty Mansijsk - Čeljabinsk 3:6 (za hosty Bulis 1+1), stav série 1:3,

Ufa - Kazaň 0:3 (Straka 1+0), stav série 1:3.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud