25. dubna 2012 • 19:25

Slavia nechce být v O2 areně až druhá, Lev pořád neví, kde bude hrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejového klubu Lev Praha, nováčka Kontinentální ligy, se stále nedohodlo se zástupci O2 areny na využívání haly pro soutěžní zápasy. Potvrdili to představitelé společnosti Bestsport, která halu provozuje, i šéf klubu s tím, že jednání ale stále pokračují.



"Na první nabídku s návrhem podmínek pronájmu O2 areny pro potřeby KHL, kterou předložil Bestsport, reagoval klub HC Lev kontranabídkou. Představenstvo Bestsportu došlo k závěru, že ji v této podobě nemůže přijmout," uvedl šéf Bestsportu Richard Benýšek pro Aktualně.cz.

Problémem ale není rozměr kluziště v multifunkční aréně, podle reglementu KHL lze ligu hrát i na stávajícím rozměru "zámořského" typu 60x26 metrů.

"Rozměr kluziště nepatří k problémům, kvůli kterým dosud nedošlo k dohodě. Technicky je možné v O2 areně zajistit rozměr požadovaný HC Lev. Ale musí být stejný jako pro HC Slavia, tzn., že kluby se na něm musí shodnout," poukázal Benýšek pro ČTK na skutečnost, že v aréně by v příští sezoně měly působit dva kluby - Slavia a Lev.

Lev podle všeho skutečně preferuje širší kluziště, i proto, že bude mít tréninkové zázemí na Spartě, kde má ledová plocha rozměry 60x29 metrů. Možnost, že by se kluziště rozšířilo ale naznačil po skončení sezony i šéf Slavie Vladimír Růžička. Bez ohledu na přání druhého klubu.

Bude Lev sdílet O2 Arenu se Slavií?
Bude Lev sdílet O2 Arenu se Slavií?

"Jednání nadále probíhají. Rozhodnou ve výsledku pouze podmínky, jaké nám budou nabídnuty. Rozměry hřiště nám vyhovují v obou pražských arénách," řekl předseda představenstva Lva Jan Musil a naznačil tak, že by nováček KHL mohl klidně na Spartě hrát i zápasy. Tuto možnost nevyloučil ani majitel pražského klubu Antonín Charouz.

Důvody, proč se zástupci Lva s Bestsportem stále nedohodli na spolupráci, nejsou oficiálně známé. Jisté je pouze to, že to není ekonomická otázka. Podle Aktualně.cz ale chce Lev, aby byl v aréně oficiálně domácím, tedy upřednostňovaným týmem. Tuto výsadu má však smluvně zajištěnou Slavia.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud