27. března 2013 • 14:48

Dvořák o smlouvě v Anaheimu: Je to příjemné překvapení

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

S letošním zkráceným ročníkem NHL se už rozloučil a vlastně už skoro zamával i své letité kariéře v zámoří. Když nepřicházela ani dva týdny po startu NHL pro šestatřicetiletého veterána Radka Dvořáka žádná pořádná nabídka, upsal se raději švýcarskému Davosu a doufal, že příští rok by to třeba ještě mohlo vyjít. Pak se ale zničehonic objevila nabídka od Anaheimu Ducks, třetího týmu ligy a Dvořák neváhal. "Jsem opravdu šťastný, je skvělé patřit do tak skvělého týmu, jako jsou Ducks," neskrýval útočník svou radost.



Rodina zůstala na Floridě, kde má rodák z Tábora trvalé bydliště a on sám jel mezitím bojovat za barvy Davosu. Přesto se ale NHL nezvdával a doufal, že brány zámořské soutěže mu zatím nejsou uzavřeny. "Ve Švýcarsku jsme bojovali jak to šlo, ale bohužel jsme prohráli v prvním kole," vyprávěl Dvořák pro oficiální stránky Anaheimu. "No a hned jak jsem se po sedmi týdnech znovu vrátil k rodině, ozvali se z Anaheimu. Bylo to krásné překvapení a nejdřív jsem tomu nemohl vůbec uvěřit."

Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 není tradičním působištěm českých hokejistů, za dvacet let existence týmu hájila barvu Ducks jen osmička Čechů. Tím posledním byl Petr Sýkora v sezoně 2005/2006. Úplně do neznáma ale nejde, v zadních řadách Anaheimu tvrdí muziku Sheldon Souray, obránce, se kterým se Dvořák potkal v loňské sezoně v Dallasu.

"Je to skvělý kluk do kabiny, má plno zkušeností a člověk ho nikdy nevidí se mračit. Překvapilo mě, že už ho někdo nepodepsal dříve, za Dallas podával kvalitní výkony každý večer, nikdy nezklamal," chválil šestatřicetiletý parťák svého staronového spoluhráče, který na tréninku nastoupil s číslem 18 na zádech.

Kromě dvou vysoce produktivních prvních formací chybí v Anaheimu zkušenosti při bránění, a to bude přesně to, co se od trojnásobného mistra světa čeká. "Může hrát vlevo i vpravo, skvěle brání, takových hráčů není v týmu nikdy dost," vyprávěl trenér Bruce Boudreau.

"Nevím, jestli bude hrát každý zápas, teď ho necháme zatím trochu rozkoukat a pak uvidíme," vysvětloval plány lodivod Anaheimu. Jeho tým má letos našlápnuto pořádně daleko, více bodů než Anaheim má zatím pouze Chicago a Pittsburgh.

Radek Dvořák dvakrát zkusil, jaké to je odcházet z finále Stanley Cupu se sklopenou hlavou. Letos by to ale mohlo být jinak.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud