8. října 2014 • 09:44

České překvapení. Dřina a povedený kemp dostaly Nestrašila do NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicet českých hokejistů zůstává den před startem NHL v kádrech třicítky klubů slavné soutěže. A mezi nimi je i jedno celkem nečekané jméno, Andrej Nestrašil v Detroitu. Skvěle zvládnutý přípravný kemp prozatím zařídil třiadvacetiletému útočníkovi místo v sestavě tradičního klubu. "Jsem víc než rád," řekl Nestrašil, který by se mohl objevit na ledě hned ve čtvrtek proti Bostonu.



Tomáš Nosek, David Pastrňák, Radek Faksa nebo třeba Dmitrij Jaškin. Tihle všichni nováčci měli před novým ročníkem velkou šanci probjovat se na soupisku, místo toho začínají v záložních klubech v AHL a proslulou soutěž si zahraje Nestrašil, chlapík, od kterého se to zrovna nečekalo.

"Kdybyste se mě zeptali pár týdnů před kempem, na 99% bych vám řekl, že před sezonou zase zamířím na farmu," vykládal šťastný Nestrašil. Ten přiznal, že počítal spíše s dvěma odehranými zápasy a nakonec v přípravě naskočil rovnou do pěti. "Celý kemp se vydařil, jsem rád, že jsem mohl zůstat."

Klíčové byly ale výkony v utkáních a tam si Nestrašil počínal jako zkušený mazák. A když se kouč Mike Babcock rozhodl mladíka psychicky otestovat a v zápase s Bostonem ho vyslal jako prvního do samostatných nájezdů, tak rodák z Prahy nezklamal. Suše překonal kličkou do bekhendu nejlepšího gólmana poslední sezony Tuukku Raska a nasměroval utkání do vítězného konce.

"Oproti dřívějšku jsem hodně zapracoval na sebevědomí. Navíc druhá polovina posledního ročníku AHL se mi celkem vydařila," vykládal Nestrašil pro oficiální klubové stránky a připomněl 35 bodů v 70 zápasech, které pobral v základní části v dresu Grand Rapids.

V Detroitu, stejně jako v každém jiném týmu, bojuje o svou šanci v prvním mužstvu pravidelně hodně nových tváří. Nestrašil ale všechny předběhl také díky čtyřem bodům v pěti přípravných zápasech. Jen Riley Sheahan zvládl o jeden víc.

"Vážně jsem v kempu dělal co jsem mohl a ve finále se mi celý vydařil ještě lépe, než jsem čekal," vykládal Nestrašil. Šance na soupisku Red Wings se mu prý výrazně otevřela právě po vydařeném zápase s Bruins, ve kterém vstřelil rozhodující nájezd a také jeden gól ze hry. "Do tohoto utkání jsem byl 100% přesvědčený, že půjdu zase na farmu."

Místo toho ho ale pět let po draftu čeká nejvyšší možná meta. Po třech sezonách, kdy pendloval mezi farmami v AHL a ECHL. Hlavně díky píli a důvěře ve svou šanci a své schopnosti. "Věděl jsem, že na svou šanci budu muset čekat. Tak jsem čekal a čekal a tvrdě pracoval. A teď se mi to vrací."

VIDEO: S klidem propálil Nestrašil brankáře Raska

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud