Martin Tomaides
6. října 2014 • 09:50

Nestrašil dál brání sen o NHL, Noska poslal Detroit na farmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba se prezentovali skvěle, soupiska Detroit Red Wings ale není nafukovací. Jen tři dny před startem sezony odeslalo vedení slavného klubu v rámci zužování kádru na farmu do Grand Rapids českého útočníka Tomáše Noska, v prvním týmu si ale zatím stále ponechalo příjemné překvapení přípravných duelů Andreje Nestrašila.



Nedělní škrty potkaly v Detroitu hned sedm hokejistů. Přímo na farmu do AHL kromě Noska zamířil ještě finský útočník Teemu Pulkkinen a obránci Nick Jensen a Alexej Marčenko. Skrze waiver listinu budou na farmu putovat ještě Mitch Callahan, Landon Ferraro a Kevin Porter. Pokud po nich samozřejmě některý z konkurenčních týmů do 24 hodin od umístění na listinu nesáhne.

Vyřazování ale stále ještě není u konce. V mužstvu je teď 26 hokejistů a do úterního odpoledne, kdy musí vedení týmu nahlásit pevnou soupisku, jich smí být pouze 23. "Ještě tři hráči čekají, sestavit útoky pro čtvrteční premiéru nebude vůbec jednoduché," řekl generální manažer Ken Holland.

Největší hlavu mu dělá jedenadvacetiletý obránce Xavier Ouellet a o dva roky starší český útočník Andrej Nestrašil. Slávistický odchovanec během pěti utkání posbíral 4 body (2+2) a poslední duel s Bostonem rozhodl v nájezdech. Ve třech duelech se vešel mezi tři největší hvězdy utkání. "Jestli vytlačil ze sestavy některého ze stálých hráčů? To ještě uvidíme," vykládal pro mlive.com zadumaný klubový šéf.

Další neplechu mezi jmény dělá stále zraněný Pavel Dacjuk. Nikdo neví, jestli se ruský hokejový iluzionista dá do čtvrteční premiéry proti Bostonu zdravotně dohromady. I na tom závisí případné další Nestrašilovo působení v prvním týmu.

Urostlý útočník se po jedné kompletní sezoně v AHL zdá připravený ochutnat nejlepší soutěž světa. V Detroitu potěšil tím, že množství konurentů v přípravě přehrával. "Každé rozhodnutí je složité, ale my si za nimi jednotně stojíme," řekl rozhodně Holland.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud