Jakub Hlaváč
10. října 2014 • 11:05

Nestrašil debutoval za Detroit. Nemůžu odlepit telefon, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahodil telefon a šel si do postele užívat euforické sny. Ty reálné si pár hodin předtím hokejista Andrej Nestrašil užil na ledě Detroitu. V noci na pátek debutoval v NHL, svému týmu pomohl k vítězství nad Bostonem 2:1.



Pořád byl na hraně, pořádně nevěděl, kam se na zápas proti Bruins usadí. Zda to bude na střídačku a půjde do akce či snad na tribunu v obleku. Vyšla ta příjemnější možnost a Andrej Nestrašil se už vždy bude moci chlubit: „Hrál jsem NHL!“

VIDEO:  Detroit si mohl připsat cenné vítězství

Třiadvacetiletý útočník o tuhle šanci dlouho bojoval, talent musel podpořit i zarputilostí. Vždyť to není tak dávno, co neměl místo ani na farmě v AHL. Nevzdal se, neutekl. A teď dostal i kvůli zranění Pavla Dacjuka šanci na jednom z nejpůsobivějších hokejových jevišť vůbec.

„Bylo to úžasné. Navíc to byl první domácí zápas sezony, takže jsem si užil celou show, která mu předcházela,“ vykládal nadšeně pro list Detroit Free Press. Vizáž bezzubého drsoně zjemňoval úsměv hrající kolem jeho rtů.

„Akorát pro fanoušky musel být docela šok, když vyhlásili číslo 49 a moje jméno. Podle mě většina absolutně nemohla tušit, co jsem zač,“ smál se. Pravděpodobně se mýlil, už v přípravném kempu na sebe dokázal strhnout pozornost. Příznivci Red Wings už ho znají.

Nestrašil: Dokážu si to vychutnat

A i kdyby náhodou ne... Pořád má dostatek známých, kteří s ním radostný okamžik sdíleli. „Mám pocit, že mi někdo dal na ruku lepidlo a já z ní nemůžu odlepit telefon. Mám plnou baterku a za dvě hodiny mi mobil umře. Vážně. Je to sranda,“ smál se.

Není divu, že jeho přátelé vyzvídali. Sám byl do poslední chvíle napjatý. A pak si premiéru užil se vším všudy. Zdůrazňoval náročnost cesty, kterou si musel projít. „Myslím, že si to dokážu vychutnat ještě o něco víc než kluci, kteří jdou přímo do NHL,“ připomínal své zkušenosti z nižších lig.

Dočkal se i pochval od svých spoluhráčů z formace. Takhle o něm mluvil Darren Helm: „Pracuje opravdu tvrdě, k tomu má šikovné ruce a dobře čte hru. Šikovný kluk. Bude hodně dobrý, rozdílový hráč,“ odhadoval.

Stejně tak byl ze spolupráce nadšený Gustav Nyquist. „Díky své velikosti dokáže dobře pokrýt puk, a pak ho i šikovně rozehraje,“ těšilo mladého Švéda.

To se před spaním muselo poslouchat hezky. A ráno bude na Nestrašila čekat další těžká šichta. Chce odpovědět na všechny gratulace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud