7. listopadu 2014 • 10:58

20 zápasů stop! Ashton z Toronta nesmí hrát kvůli užití zakázané látky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trest na 20 zápasů dostal hokejový útočník Carter Ashton z Toronta Maple Leafs za užití zakázané látky. Třiadvacetiletý kanadský hráč se dušoval, že clenbuterol nepožil úmyslně. V prohlášení uvedl, že si v létě během přípravy na novou sezonu NHL půjčil inhalátor od jiného sportovce, když ho při tréninku postihl astmatický záchvat.



"Připouštím, že jsem přes inhalátor užil clenbuterol, což je zakázaná látka. Použil jsem ho (inhalátor) dvakrát, ale ne se snahou získat sportovní výhodu nebo abych vědomě porušil podmínky antidopingového programu," uvedl Ashton.

Astmatické potíže u něj na konci srpna vyvolala námaha, což poté nahlásil lékaři v Torontu. "Od té doby mám od něj inhalátor předepsaný," dodal hráč.

Ashton, jehož do NHL draftovala v roce 2009 Tampa Bay, v této sezoně zasáhl do tří zápasů. V průměru strávil na ledě šest minut, bodově se zatím neprosadil. Během trestu přijde o část platu, což je podle zámořských médií asi 169 tisíc dolarů.

Odvolat proti postihu se nehodlá. "Jako profesionální hokejista uznávám, že jsem zodpovědný za to, co se dostane do mého těla. A bohužel jsem nekontroloval, co inhalátor obsahuje," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud