10. listopadu 2014 • 09:56

Sekáč ozářil Montreal. Ještě to všem ukáže, chválí ho spoluhráč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm zápasů jenom seděl mezi diváky. Čekal a přemýšlel. Pak přišel znovu rozkaz připravit se a naskočit do zápasu a Jiří Sekáč nezklamal. Hned ve druhém duelu po návratu do sestavy Montrealu se díky gólu a nahrávce proti Minnesotě (4:1) stal první hvězdou zápasu a svoje místo už nechce pustit.



Dvaadvacetiletý Sekáč byl v létě nazýván nejžádanějším volným hráčem Evropy. Sám si vybral, že příští roky chce strávit v kanadském hokejovém velkoměstě a tak moc na sobě pracoval, že si okamžitě vybojoval místo v prvním týmu. Jenže start do sezony měl přece jen trochu pomalejší a když mu po šesti duelech ve statistikách svítil jediný bod a také cifra - 4, rozhodl se kouč Michel Therrien, že mladý Čech půjde ze sestavy. Co naplat, že hrál dobře.

A lodivod Canadiens si za svým rozhodnutím stojí. "Občas není tak špatné udělat krok zpátky. Sekáč měl náročný tréninkový kemp a ze začátku sezony se mi zdálo, že mu dochází energie. Teď už je ale zase zpět a je úspěšný," těšilo trenéra.

VIDEO: Sekáč a jeho druhý gól v NHL

V prvním zápase po návratu, který odehrál proti Buffalu, ještě nebodoval. Ten druhý proti Minnesotě ale patřil jemu. V útoku s Larsem Ellerem a Brandonem Prustem si nejdříve připsal nahrávku a pak i sám skóroval. "Myslím si, že lepší už to být nemohlo. Úžasný pocit takhle zahrát před našimi fanoušky," vykládal po zápase Sekáč, kterého v šatně obklopil pořádně hustý novinářský dav.

Výkon českého nováčka vedl už v průběhu utkání k mnoha otázkám. "Kolik zápasů že nehrál Sekáč? A proč vlastně?" ptal se na Twitteru redaktor televizní stanice CTV Brian Wilde.

Proti Wild zahrál bývalý hráč Lva Praha zkrátka skvěle. Chválu si vysloužil i od dánského spoluhráče Ellera, který ale výkonem nového kolegy z útoku překvapen nebyl. "Jen zopakuju to, co jsem říkal před sezonou. Jiří překvapí plno lidí. Je šikovný, je schopný a tvrdě pracuje. Ještě to všem ukáže," řekl pro NHL.com Eller.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 11. • 01:20
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
4:1
ONLINE
9. listopadu
01:20
Minnesota Wild
Minnesota Wild
Góly

Domácí: 29:26. Gallagher, 39:10. Eller, 44:46. Sekáč, 46:04. Pacioretty

Hosté: 34:59. Pominville

Sestavy

Domácí: Price (Tokarski) – Markov, Subban, Jemelin, Gilbert, Tinordi, Weaver – Pacioretty, Desharnais, Parenteau – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Sekáč, Eller, Prust – Moen, Malhotra, Weise

Hosté: Kuemper (Backstrom) – Suter, Brodin, Scandella, Folin, Ballard, Dumba – Vanek, Granlund, Pominville – Zucker, Koivu, Coyle – Niederreiter, Brodziak, Fontaine – Veilleux, Haula, Carter

Rozhodčí

Stadion

Bell Centre, Montreal

Souhru nově složené formace si chválil i brusič Brandon Prust, který si v zápase připsal nahrávku jak na gól Sekáče, tak na gól Ellera. "Nejdřív jsme se trochu oťukávali, ve druhé třetině už jsme se ale začali na ledě bavit hrou. Když dáte Sekáčovi a Ellerovi puk, vždycky něco vymyslí," chválil si oblíbenec domácího publika.

A Sekáčův podařený příspěvek už má i první dopady na klub. Vedení týmu zařadilo na listinu nechráněných hráčů Reneho Bourquea, zkušeného kanadského křídelníka, který v loňském play off zazářil osmi góly. Jeho místo by měl zaujmout právě český hokejista.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud