20. prosince 2014 • 15:37

Eliáš rozhodl skvělou akcí: Takhle si obvykle nenajíždím

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět porážek stačilo. K ukončení ďábelské mizérie New Jersey pomohl Patrik Eliáš měrou vrchovatou. Tampě Bay dal gól a precizní kličkou rozhodl nájezdy, jako jediný úspěšný exekutor. Týmu z Newarku se po výhře 3:2 dýchá o něco lépe, do play off je ale daleko.



"Obvykle si takhle nenajíždím. Naznačil jsem střelu a čekal na gólmanův pohyb," popsal klíčovou chvíli Eliáš. Zkušený brankář Jevgenij Nabokov zbaštil naznačení i s navijákem, český útočník kolem jeho levého betonu puk dopravil do sítě.

VIDEO: Podívejte se na utěšenou Eliášovu kličku

"Udělal jsem to dobře, pak už jsem měl polovinu branky volnou," konstatoval pro northjersey.com spokojený Eliáš, který se střelecky prosadil i v normální hrací době. A opět bekhendem. Skvělou kličkou umotal obránce Matta Carlea a koutouč zamířil do horního rohu branky.

VIDEO: Podívejte se na kuriózní Eliášův bekhend

"Puk po teči od hokejky našeho obránce ještě trochu zaplachtil. To samé se stalo u první branky. Tak to v hokeji někdy chodí," prohlásil zklamaný Nabokov, který v utkání krotil osmnáct střel. V nájezdech inkasoval jednou, jeho o čtrnáct let mladší protějšek Keith Kinkaid byl bezchybný. V poslední sérii zlikvidoval nájezd kanadské hvězdy budoucnosti Jonathana Drouina.

"Cítil jsem se jak ve zpomaleném filmu," smál se po zápase 25letý Američan. "Viděl jsem, jak se blíží a říkal si, že ho chytnu. Podařilo se, chvíle potom byly jedny z nejlepších v mém životě, ta oslava pak taky tak vypadala," uzavřel Kinkaid.

Díky výhře Devils poskočili na 12. příčku ve Východní konferenci, od play off je dělí šest bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud