30. prosince 2014 • 20:30

Eliáš válí s Crosbym? Tým složený z hráčů nakažených příušnicemi

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už více než dvacet hráčů se v letošním ročníku NHL nakazilo příušnicemi. Netradiční epidemie se dál šíří a nevyhýbá se ani těm úplně největším hvězdám. Parta těch, kteří už virus prodělali, by už vytvořila jeden tým a nebyl by rozhodně do počtu! V útoku Sidney Crosby či Patrik Eliáš, na beku Ryan Suter a Francois Beauchemin, zkrátka tým jako víno. Co na něj říkáte?



1. útok

Patrik Eliáš (New Jersey)
Sidney Crosby (Pittsburgh)
Corey Perry (Anaheim)

Tak tuhle formaci by neodmítl žádný tým NHL. Všeuměl a hokejová star Sidney Crosby by mohl spolupracovat s ranařem a nejužitečnějším mužem roku 2011 Corey Perrym. Český útočník Patrik Eliáš by dodával potřebné zkušenosti a v kombinaci by se rozhodně neztratil.

Ryan Suter (Minnesota)
Francois Beauchemin (Anaheim)

Američan Suter patří mezi ligovou elitu. Nikdo v NHL netráví na ledě průměrně tolik minut v zápase jako on (29:39), v kanadském bodování ho dělí jen jeden bod od první desítky mezi beky. Beauchemin je zase tvrdý jako skála. Střet s tímhle veteránem opravdu bolí, jeho golfák od modré navíc často končí v síti.

2. útok

Emerson Etem (Anaheim)
Derrick Brassard (NY Rangers)
Michael Ryder (New Jersey)

Šikovný Brassard by byl mozkem celého útoku. U Rangers rozdává přihrávky Nashovi a St.Louisovi, tady by z jeho pasů mohl těžit Ryder, muž, který třikrát v kariéře vstřelil v sezoně 30 branek. Etem by měl být hvězdou v budoucnu, teď by dodal dravé mládí.

Marco Scandella (Minnesota)
Olli Määttä (Pittsburgh)

Čtyřiadvacetiletý Scandella zažívá průlomovou sezonu. Jen dva body mu schází do vyrovnání svého maxima z loňské sezony, více gólů než on (9) mají jenom čtyři zadáci v lize. Määttä je pro změnu jeden z nejnadanějších obránců NHL, který zazářil už v loňském roce, kdy mu bylo pouhých 19 let.

3. útok

Beau Bennett (Pittsburgh)
Travis Zajac (New Jersey)
Lee Stempniak (NY Rangers)

Jágrův centr by byl šéfem třetí útočné formace. A to nejen kvůli tomu, že jeho plat činí 5,75 milionů dolarů ročně... Stempniak je zase jedním z nejžádanějších mužů soutěže na černou práci, ne nadarmo po něm v létě sahli Rangers, poslední finalisté Stanley Cupu. Bennett je nadějné křídlo, dvacítka draftu z roku 2010.

Clayton Stoner (Anaheim)
Jonas Brodin (Minnesota)

Spolehlivá dvojka. Stoner umí pořádně přitvrdit a s chutí se za spoluhráče popere. Brodin je šikovný a kariéru má před sebou. Oba se navíc znají z působení v Minnesotě.

4. útok

Tanner Glass (NY Rangers)
Steve Downie (Pittsburgh)

Centr této formaci zatím chybí, jinak ale potvrzuje všechny parametry útoku rozbíječů. Glass i Downie jsou výborní bourači a provokatéři, druhý jmenovaný navíc nepostrádá hokejový um.

Brankáři

Thomas Greiss (Pittsburgh)
Scott Clemmensen (New Jersey)

Jediný slabší článek celé sestavy. Greiss dělá dvojku v Pittsburghu, svou práci zastane, ale na práci jedničky v NHL to do budoucna nevypadá. Clemmensen je dokonce v tuto chvíli na farmě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud