2. listopadu 2015 • 13:24

Bojoval v extralize, teď je nejlépe placeným hráčem AHL. Nechtěně

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský obránce Andrew MacDonald je nejlépe placeným mužem ligy, ve které hraje. Radost z toho ale určitě nemá. Zkušený bek Philadelphie, kterého si z výlukové sezony 2012/13 pamatují i z Karlových Varů, se nevešel do kádru Flyers a zamířil na farmu do AHL. Tam s platem 4,5 milionu dolarů ročně všechny převyšuje. Aby ne, vždyť i na soupisce prvního mužstva by byl třetím nejvýše hodnoceným hráčem...



Jakub Voráček, kapitán českého národního mužstva z posledního MS. Vincent Lecavalier, vítěz Stanley Cupu a nejlepší střelec NHL z roku 2007. Steve Mason, nováček roku 2009. Wayne Simmonds, jeden z nejlepších silových útočníků současnosti. Samá hokejová veličina. Přesto ani jeden z nich nemá tak vysoký cap hit, jako devětadvacetiletý MacDonald.

Bývalý hokejista NY Islanders podepsal totiž ve Philadelphii v roce 2014 krásnou šestiletou smlouvu na 30 milionů dolarů (cap hit 5 milionů). Ta ho sice v životě zabezpečila, ale zároveň ho teď poslala na farmu do Lehigh Valley. Výkony MacDonald totiž podával dost rozporuplné a nadupaný platový strop Flyers si žádal radikální řešení.

"V tuhle chvíli je to prostě o tom, se přizpůsobit. Zvykám si a snažím se mužstvu pomoci," vykládal MacDonald o hraní za záložní tým Lehigh Valley Phantoms.

Statistiky Andrew MacDonalda:

NHL celkem: 372 zápasů, 105 bodů (19+86)

AHL letos: 8 zápasů, 4 body (0+4)

Extraliga celkem: 21 zápasů, 5 bodů (1+4)

Zvykat si - to je něco, co si teď může omílat pořád dokola. Když startovala sezona, Flyers měli pod platovým stropem volných pouhých 950 tisíc dolarů. Pokud se tedy v nejbližší době nepodaří vyměnit Vincenta Lecavaliera (to by byl velký majstrštyk), MacDonald zůstane i dál hokejovým farmářem.

"Vážně bysme ho rádi vzali do prvního týmu, ale tuhle situaci bohužel nemáme ve svých rukou," řekl pro philly.com generální manažer Flyers Ron Hextall, který se o víkendu byl podívat na bitvu Phantoms proti záložnímu týmu Toronta.

Jako štěstí v neštěstí shledává čerstvý ženáč a otec to, že náhradní mužstvo je nedaleko Philadelphie. Nerad by totiž byl odloučen od rodiny. I když ale hraje jen v AHL, stále se snaží zůstat profesionálem a odevzdávat maximum.

"Pracuje skvěle, moc dobře ví, že to pro něj je příležitost. Třeba se vrátí do Philadelphie, ale třeba se zalíbí někomu z dalších 29 týmů NHL. Ani na této úrovni se nemůžete flákat a musíte odvádět ty nejlepší výkony," řekl Scott Gordon, trenér Lehigh Valley.

Jediné co je pro něj špatné je to, že svůj vlastní sportovní osud teď nemá ve svých rukou...

Andrew MacDonald (2) v dresu Karlových Varů naskočil k 21 zápasům. Andrew MacDonald (2) v dresu Karlových Varů naskočil k 21 zápasům.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud