8. listopadu 2015 • 11:23

Krejčímu ruply nervy. Dvakrát napadl Plekance, trenér ho setřel

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozdílně se vedlo dvěma nejproduktivnějším českým hokejistům v NHL v zápase mezi Bostonem a Montrealem. Tomáš Plekanec (7+8) vstřelil gól a byl vyhlášen hvězdou zápasu, David Krejčí (7+9) nebodoval a po zápase si za nesmyslný faul na svého krajana vysloužil ostrou kritiku svého trenéra.



Vítěznou branku řeže mezi velkými rivaly, Montreal vyhrál 4:2, vstřelil 68 sekund před koncem v přesilové hře David Desharnais. Lví podíl na ní měl i Tomáš Plekanec, byť v tu chvíli jen oddychoval na střídačce.

O minutu dříve jej totiž ostře fauloval kolega z reprezentace David Krejčí, když ho dvakrát krosčekoval u mantinelu.

Rodák ze Šternberka po utkání schytal kritiku od svého kouče Claudea Juliena. "Je zřejmé, že jsme kvůli nedisciplinovanosti prohráli poslední dva zápasy, a co je smutné, mohli za to naši klíčoví hráči," běsnil Julien.

"Lídři by měli mužstvo vést k vítězství, ne k porážkám. Jsou to opravdu nesmyslná vyloučení, za která jsme zaplatili," dodal frustrovaný trenér.

Boston díky nedisciplinovanosti svých hráčů ztratil už druhý zápas - ve čtvrtek se v duelu s Washingtonem (1:4) nechal zbytečně vyloučit Brad Marchand a Capitals získali přesilovku pět na tři, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok.

Krejčí uznal svou chybu

Krejčí musel s trenérem souhlasit. "Má pravdu. Bylo to stupidní vyloučení dvě minuty před koncem zápasu. Celý tým tvrdě bojoval a pak udělám tohle. Bylo to hloupé a stálo nás to zápas," kál se Krejčí, který v utkání posbíral všechny tři dvouminutové tresty Bruins.

"Nebyl to zrovna nejchytřejší faul," utrousil na Krejčího adresu Plekanec, který se na začátku třetí třetiny chvilku radoval z druhého gólu v zápase. Rozhodčí ho ale nakonec po žádosti kouče Juliena o přezkoumání situace odvolali kvůli nedovolenému bránění gólmana Gustavssona.

Tomáš Plekanec pálí přesně do černého Tomáš Plekanec pálí přesně do černéhoFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud