18. listopadu 2015 • 12:01

Zlín, nebo Švédsko? Zámorský vzdal NHL a vrací se do Evropy

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlín nebo Švédsko? Obránce Petr Zámorský se vrací ze zámoří do Evropy, v New York Rangers definitivně ukončil smlouvu. Nabídku už mu adresoval mateřský PSG Zlín, jenže třiadvacetiletý účastník MS 2013 prý preferuje Švédsko. „Rád by pokračoval tam, kde se mu loni dařilo,“ uvedl pro isport.cz hráčův zástupce Robert Spálenka. Konstruktivní bek dohrál minulou sezonu v Örebro a nevylučuje ze hry ani jiné týmy.



Jelikož se Zámorský ani na druhý pokus neprosadil do prvního týmu Rangers a trápil se i na farmě, volí ústupovou cestu. Poslední rok ze dvouletého dvoucestného kontraktu s NYR nenaplní, ročník dokončí na starém kontinentu. Reálné jsou dvě varianty: extraliga anebo švédská Elitserien. Tam se obránci líbilo, v Örebro platil za klíčového muže defenzivy a klub ho před návratem za moře ujistil, že by ho klidně vzal zpátky. Nyní na to může dojít.

Pokud ho srdce nezavane domů do Zlína. „Projevili jsme o něj zájem. Je náš odchovanec a nepochybně by nám pomohl. Záleží na prioritách hráče,“ sdělil jednatel Patrik Kamas. Situace se vyvíjí, obě strany si vyměňují názory. „Zatím se neví, kde bude Petr hrát. Zájemci jsou, ale nebudu je zveřejňovat,“ reagoval agent Spálenka.

Vyjádření Bartošákova agenta Vladimíra Vůjtka mladšího:
"Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat, je to věc šetření. Myslím, že je hodně věcí zkreslených. Jak už to tak bývá, hledá se v tom senzace, hodně věcí je přibarvených a nemyslím si, že je to tak, jak to bylo napsáno v různých tiscích a denících. Je to nepříjemnost pro všechny, ale už se to stalo a zpátky se to nevezme. Je to v řešení, mají to teď na starost právníci. S Patrikem jsem v noci mluvil a uvidíme, jak se k tomu postaví klub. Čekáme. V Los Angeles máme partnery agenty, Patrik je teď v jejich rukou a je o něj postaráno."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud