18. listopadu 2015 • 10:49

Réway odchází do Švýcarska, podepsal smlouvu s Fribourgem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský hokejový útočník Martin Réway, který byl před necelým měsícem vyřazen z kádru Sparty, bude hrát za švýcarský Fribourg-Gottéron. S druhým celkem ligové tabulky, který má stejně bodů jako vedoucí Curych, podepsal dvacetiletý hráč smlouvu do konce sezony.



"Jednání probíhala v uplynulých dnech, souhlasit musela samozřejmě Sparta. Došli jsme k dohodě, Martin ve Fribourgu podepsal smlouvu do konce sezony a moc se do nového působiště těší," uvedl hráčův zástupce Michal Sivek pro web hokej.cz.

Sparta vyřadila talentovaného slovenského reprezentanta z kádru poté, co Réway vedení klubu oznámil, že chce být vyměněn jinam. Pražané poslali v té době nejproduktivnějšího hráče extraligy do Benátek nad Jizerou, kde však Réway jen trénoval, do prvoligových zápasů nezasáhl. V listopadové přestávce se představil v reprezentačním dresu na Německém poháru.

Fribourg-Gottéron angažoval Réwaye i proto, že jsou ze zdravotních důvodů momentálně mimo hru útočníci Greg Mauldin a Marc-Antoine Pouliot. "Oba by se do hry se měli vrátit nejdřív v lednu. Martin tedy bude mít dostatek času, aby ukázal, co v něm je," podotkl Sivek.

Výhodou podle něj je i fakt, že sportovním manažerem Fribourgu je někdejší kanadský útočník Christian Dubé. Ten pochází z Québecu a o Réwayovi, jehož draftoval Montreal, si sehnal informace i z jeho juniorského angažmá v zámořské QMJHL. "Dobře ví, co umí a proč ho do mužstva chce. Zájem klubu byl velmi intenzivní," dodal Sivek.

O Réwaye po jeho konci ve Spartě měl zájem i Slovan Bratislava, hrající KHL. Zástupci slovenského klubu se však s Pražany nedohodli na podmínkách jeho uvolnění, Fribourg naopak požadovanou finanční kompenzaci zaplatil. Podle webu Sparty je součástí dohody i bod, že hráčova práva na další sezonu bude mít k dispozici český tým.

Za Réwayem v Benátkách: Líbí se mi tu, hlavně chci hrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0