16. prosince 2015 • 16:30

Je KONEC! Kaneova bodová série se zastavila na 26 zápasech

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Venku svítilo hřejivé slunce a na obloze drželo až do příjemných odpoledních hodin. Bylo 15. října, Chicago hrálo s Washingtonem a až do včerejšího dne šlo o poslední utkání, ve kterém nebodoval americký rychlík Patrick Kane. Série 26 zápasů byla přerušena na den přesně po dvou měsících. Kane musel spolknout domácí prohru 0:3 od Colorada.



Díky luxusní šňůře trojnásobný vítěz Stanley Cupu pohodlně už nějaký ten den sedí na čele kanadského bodování. Ale co si budeme povídat, jeho výkonnosti určitě spíš pomůže to, že skončila. "Dneska to sice neklaplo, ale jinak to byla paráda. Teď už se aspoň můžu konečně soustředit jenom na hokej a nebudu to muset denně řešit," řekl útočník těsně po prohře s týmem Avalanche.

Jeho série byla i tak impozantní a v době, kdy branek padá čím dál méně, i docela neuvěřitelná. Ve 26 utkáních pobral celkem 40 bodů (16+24). I tak se ale Kane dostal "jen" lehce za polovinu celkového rekordu. Wayne Gretzky během ročníku 1983-84 došel až k téměř neskutečnému číslu 51!

Sám "The Great One" výkony útočníka Blackhawks pozorně sledoval, Američanovi dokonce fandil. "Pokud bude dál pokračovat je to výborné. Pro něj i pro hokej. Kdyby se dostal až k číslu 50, tak budu první, kdo bude v hale možné překonání rekordu sledovat," řekl Gretzky před pár dny pro Hockey Central.

Co se týče bodových sérií, je Gretzky lídrem. Stejně jako v mnoha a mnoha dalších statistikách, jenž se týkají produktivity. Například třicetibodovou sérii zvládli v NHL jen tři hráči. Mario Lemieux, Mats Sundin a třikrát právě Gretzky. Teď se na takovou cifru dostat je téměř nemožné.

"Brankáři jsou lepší, obránci jsou lepší a hráči celkově větší a silnější. Patrick by měl být hodně pyšný na to, co dokázal," myslí si nejproduktivnější hráč historie soutěže.

Co je taky důležité, je souhra okolností. Kane párkrát zachránil sérii bodem při závěrečné power-play a kanadská legenda si na podobné zápasy během nejdelší série také pamatuje. "Musíte mít štěstí. Nesmí přijít žádné zranění a sem tam musí přijít i nějaká ušmudlaná asistence ze zápasu, který se vám třeba moc nepovede," zavzpomínal Gretzky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud