10. ledna 2016 • 11:04

Detroit se zbavuje Kindla. Je až osmý bek, vysvětluje manažer

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Kindl pomalu skládá své nádobíčko do krabice. Sbohem Detroite, nová štace volá. Snad zavolá. Český zadák Red Wings byl v sobotu zařazen na listinu volných hráčů, odkud si jej může vybrat jiný zájemce z NHL. Čas má do dneška. Pokud po něm jiný klub nesáhne, přesune se osmadvacetiletý bek na farmu do Grand Rapids do nižší AHL. 



Kindl sehrál od konce listopadu za Detroit jen pět utkání a pomalu ztrácel pozice v elitních lajnách Detroitu. Do sestavy Red Wings se navíc po operaci kotníku vrátí Kyle Quincey.

"Při platovém stropu je to tak, že musíme dělat manévry. Po návratu Quinceyho máme dalšího obránce a líbí se nám, jak hraje Marčenko, Kindl bude až osmým bekem," řekl generální manažer Detroitu Ken Holland a pochválil ruského zadáka, který se od konce října stabilně zařadil do týmu.

Kindl, jemuž vyprší až po příští sezoně čtyřletá smlouva s průměrným ročním příjmem 2,4 milionu dolarů, v této sezoně sehrál za Detroit 23 zápasů a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Celkem má v NHL na kontě 271 utkání a 67 bodů za 16 branek a 51 asistencí. V 19 duelech play off si připsal gól a čtyři přihrávky. Detroit si jej vybral v roce 2005 v prvním kole jako 19. hráče v pořadí.

VIDEO: Podívejte se na zatím poslední trefu Jakuba Kindla v NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud