22. února 2016 • 18:50

Obránce Polák opouští Toronto. Míří k Hertlovi do San Jose

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Roman Polák se v NHL stěhuje z Toronta do San Jose. Sharks získali devětadvacetiletého rodáka z Ostravy spolu s útočníkem Nickem Spalingem výměnou za forvarda Raffiho Torrese a práva výběru ve druhém kole draftu v letech 2017 a 2018. Uvedly to oficiální internetové stránky Toronta.



Polák přišel do Toronta v červnu 2014 ze St. Louis a v třetím působišti v NHL se potká s krajanem Tomášem Hertlem. V této sezoně si odchovanec Poruby připsal v 55 zápasech 13 bodů za gól a 12 asistencí.

"Roman je mohutný, fyzicky vybavený obránce s pravým držením hokejky, kterého jsme hledali. Je to také skvělá osobnost a týmový hráč," uvedl na twitterovém účtu San Jose generální manažer Sharks Doug Wilson. Poprvé by Polák mohl za San Jose nastoupit ve středu na ledě Colorada. Dnes hrají Sharks v St. Louis.

V červenci se Polák může stát nechráněným volným hráčem, protože mu vyprší pětiletý kontrakt celkem na 13,75 milionu dolarů. V tomto ročníku má příjem 3,1 milionu. Po přechodu z posledního týmu Východní konference má Polák šanci na účast v play off. Sharks mají v Západní konferenci tříbodový náskok na devátou Minnesotu.

St. Louis draftovalo Poláka v roce 2004 v šestém kole na 180. pozici. V NHL má český obránce na kontě celkem 535 utkání a 101 bodů za 19 gólů a 82 asistencí. Ve 25 duelech play off přidal účastník olympijských her ve Vancouveru z roku 2010 a dvou mistrovství světa dvě přihrávky.

Sedmadvacetiletý Spaling si v tomto ročníku připsal v 35 duelech gól a šest přihrávek. O sedm let starší Torres v této sezoně sehrál jen šest zápasů na farmě v celku San Jose Barracuda v AHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud