24. února 2016 • 20:01

Haškův konkurent prodal hokejové relikvie: Chce pálit whiskey

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kanadský gólman Ed Belfour udělal za svoji profesionální kariérou tlustou čáru. Vzpomínky šly stranou. Padesátiletý gólman s legendární přezdívkou "orel" prodal 66 předmětů pojících se k jeho úspěšné hokejové kariéře, aby se mohl se svým synem pustit do podnikání v oblasti lihovarnictví.



Člen hokejové Síně slávy z aukce celkově získal téměř 179 tisíc dolarů (4,4 milionu korun). Jedním z nejcennějších kousků nabízených aukčním domem Classic Auctions, jenž se právě na hokejové relikvie specializuje, byla Belfourova zlatá medaile z olympijských her v Salt Lake City 2002.

Tehdejší gólman Dallasu se sice z pozice trojky do branky nedostal, byl však členem týmu, jenž pro Kanadu získal po 50 letech zlato pod pěti kruhy. Medaile se prodala za 34.777 dolarů.

Dalšími položkami v aukci byly Belfourovy dresy ze zápasů, masky, hokejky či replika Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL z roku 1991, kdy díky skvělým výkonům do branky příliš nepustil mladého brankářského konkurenta Dominika Haška .

Vítěz Stanley Cupu z roku 1999 chce peníze použít na rozjezd firmy Belfour Distilleries. Spolu se synem Daynem chtějí pálit bourbon a whiskey.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud