27. února 2016 • 21:22

Přestupová bomba v NHL! Hudler a Kindl míří za Jágrem na Floridu

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

O výměně hokejisty Jiřího Hudlera z Calgary se v zámořských kuloárech dlouho mluvilo. A teď se český útočník skutečně dočkal. Zkušený forvard míří na slunnou Floridu, kde válí jeho český kolega Jaromír Jágr.  K němu se přidal i obránce Jakub Kindl, který naposledy působil v Detroitu. Panthers získali také zkušeného útočníka Teddyho Purcella z Edmontonu.



Minulou sezonu Jiří Hudler zářil v dresu Flames, dokonce získal jako prní Čech trofej Lady Byng, která se uděluje za hokejové umění a gentlemanské chování.

„Pokračujeme v budování týmu. Tyto výběry pro nás budou cenným kapitálem na trhu,“ řekl generální manažer Flames Brad Treliving v oficiální tiskové zprávě. „Chci Jiřímu za léta strávená v Calgary poděkovat. Je to ohromný hráč a týmový kolega. V novém týmu mu přeji mnoho štěstí,“ dodal.

Jeho protějšek Dale Tallon měl na Hudlera jenom slova chvály. „Jsme velice rádi, že můžete Jiřího přivítat u Panthers. Je to velmi schopný a zkušený hráč,“ řekl generální manažer Floridy.

V tomto ročníku se českému útočníkovi tolik nedařilo, ale v posledních týdnech nabral opět skvělou formu. To se ale nedá říct o Calgary, které se nachází až na 12. místě Západní konference a na postup do play off ztrácí propastných 12 bodů.

I proto se spekulovalo o výměně jednoho z klíčových hráčů. Volba padla na Hudlera, který putuje za Jaromírem Jágrem na Floridu. Panteři ke kanadskému soupeři poslali dvě volby v draftu, 2. kolo pro rok 2016 a 4. kolo na rok 2018.

Jiří Hudler v letošní sezoně v nejslavnější hokejové soutěži nastoupil k 53 zápasům, v nichž vstřelil 10 branek a posbíral 35 kanadských bodů. Za Floridu by se mohl představit už zítra, Panteři hrají v Minnesotě. Ale spíš se počítá, že nastoupí až 2. března proti Winnipegu.

Další novou tváří by měl bát zkušený Teddy Purcell, o kterém se mluvilo jako o posile pro Los Angeles, ale Edmonton si nakonec vybral nabídku Panthers. Ti nabídli do kanadského týmu 3. kolo v draftu. Přestup ještě musí potvrdit vedení ligy. A dalším Čechem v týmu je Jakub Kindl, který přichází z Detroitu.

Všechny přesuny v zámořské NHL sledujte ONLINE ZDE >>>

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud