2. května 2016 • 06:43

Dallas ztratil zápas v prodloužení, San Jose naopak dál vyhrává

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté St. Louis zvítězili v druhém utkání 2. kola play off NHL na ledě Dallasu 4:3 v prodloužení a srovnali stav série na 1:1. Ve druhé sérii Západní konference si drží 100% úspěšnost tým San Jose, který i ve druhé bitvě porazil Nashville a po vítězství 3:2 už vede 2:0 na zápasy.



Blues vedli v Texasu po první třetině už 3:1, ve třetí části ale o dvoubrankový náskok po chybách v obraně přišli. Nakonec však přece jenom urvali výhru, když v 71. minutě po 17 sekundách potrestali vyloučení Antoineho Roussela za útočný faul. V přesilovce vypálil od modré Alexander Steen a David Backes puk pohotově zametl do sítě. Dal si tak ten nejlepší dárek ke svým 32. narozeninám, které zrovna v neděli oslavil.

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - St.Louis

Spoluhráči mu k nim v kabině po utkání s chutí zazpívali. "Chtěl bych vědět, co ti hoši udělali s penězi od rodičů, které od nich v mládí dostali na hodiny zpěvu," vtipkoval Backes, který v letošním play off skóroval v prodloužení už podruhé. Svým gólem rozhodl i úvodní duel prvního kola proti Chicagu.

"Nejhorší vedení v hokeji je o dva góly," vrátil se k náskoku po úvodní dvacetiminutovce trenér Blues Ken Hitchcock. "Je to ale přirozené. Nechcete ztratit náskok, tak začnete bránit. Děje se to tak od začátku mé trenérské kariéry. Ale co mě zaujalo ze všeho nejvíc, byl náš výkon v prodloužení. Byl neskutečný. Na začátku jsme přeřadili do útočného módu a zůstali v němž celou dobu."

Psychologická výhoda přitom byla na straně Stars, které navíc hnalo téměř 19 tisíc fanoušků v zaplněné hale American Airlines Center. "Věřili jsme si. Šli jsme do toho s hlavami nahoře. Bohužel jsme se ale dopustili dvou faulů a soupeř to dokázal potrestat," litoval útočník Jamie Benn.

Nejvíc se na sebe zlobil Roussel, který v utkání pykal na trestné lavici hned třikrát. A hosté dvě přesilovky při jeho vyloučení využili. "Povzbudivé je, že jsme se dokázali vrátit do utkání za stavu 1:3. Ukázali jsme velkou sílu," snažil se francouzský útočník hledat pozitiva.

Manko začali domácí stahovat po výměně brankářů, k níž se po první třetině odhodlal trenér Lindy Ruff. Kari Lehtonen v ní za svá záda pustil tři z pěti střel a po přestávce ho nahradil Antti Niemi. "Nebyl to dnes jeho zápas," konstatoval Ruff.

Pavelski sejmul Nashville

Naopak skvělé výkony podali v bitvě mezi San Jose a Nashvillem brankáři Martin Jones a Pekka Rinne. Hlavně kvůli nim dlouho svítil na ukazateli skóre stav 0:0.

První gól padl až ve 39. minutě, kdy se prosadil dorážkou v přesilové hře Logan Couture a dostal domácí do vedení. Hosté, kteří přestříleli soupeře v poměru 39:25, vyrovnali v 53. minutě, kdy obránce Mattias Ekholm zamířil přesně švihem z prostoru mezi kruhy.

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - Nashville

Zdálo se, že i druhý nedělní duel spěje do prodloužení. Jenže dvě minuty a 40 sekund před třetí sirénou zlomil nerozhodný stav kapitán Sharks Joe Pavelski, který pohotově dorazil do branky střelu Matta Nieta. V poslední minutě pak pečetil výhru domácích trefou do prázdné branky při power play Joe Thornton. Druhý gól Predators v čase 59:56 už byl jen kosmetickou úpravou skóre.

Predators mají za sebou skutečně náročný program. Minulou středu si vybojovali postup do 2. kola výhrou v sedmém utkání na ledě Anaheimu, odkud se hned přesunuli do San Jose na první dva zápasy. Do Nashvillu se vrací téměř po týdnu. "Myslím, že jsme dnes byli lepším týmem. Zejména na konci první třetiny, v té druhé a také ve třetí. Ve finále se k domácím přiklonilo štěstí, ale máme na čem stavět," uvedl obránce Ekholm. "Máme teď před sebou dva zápasy doma a klíčové je, abychom začali proměňovat šance. Nemůžeme vyhrát, když dáme jen jeden nebo dva góly."

Výsledky:

Západní konference:

Dallas - St. Louis 3:4 v prodl. (1:3, 0:0, 2:0 - 0:1)
Branky: 4. Goligoski, 45. Janmark, 58. Ja. Benn - 5. Berglund, 8. Edmundson, 19. Brouwer, 71. Backes. Střely na branku: 34:25. Diváci: 18.889. Hvězdy zápasu: 1. Brouwer (St. Louis), 2. Ja. Benn (Dallas), 3. Backes (St. Louis). Stav série: 1:1.

San Jose - Nashville 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Branky: 39. Couture, 58. Pavelski, 60. Thornton - 53. Ekholm, 60. Johansen. Střely na branku: 25:39. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Jones (San Jose), 2. Rinne (Nashville), 3. Pavelski (San Jose). Stav série: 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud