26. května 2016 • 09:45

Sharks chybí krůček a Hertl burcuje: Chceme Pohár přivézt domů

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roky se od nich čekaly postupy a oni roky nedokázali naplnit očekávání. Ale letos, když se od nich nic nečekalo, přece jen dokázali hokejisté San Jose poprvé v historii klubu projít až do finále Stanley Cupu. S novým koučem a po sezoně, ve které ani nehráli play off. "Je to neuvěřitelné, tohle je něco, o čem sníte," odpovídal po výhře 5:2 nad St.Louis zarostlý obránce Brent Burns.



Zřídka se stávalo, že Sharks chyběli v play off. V uplynulé dekádě se nikdy nestalo, že by v mužstvu nebyla ligová hvězda, střelec, či zajímavá osobnost, která by dokázla mužstvo táhnout dál. Owen Nolan, Jonathan Cheechoo, Vincent Damphousse, Teemu Selänne, Jevgenij Nabokov a mnozí další se v Kalifornii střídali, ale nikdo nedokázal tým dotáhnout dál.

Od roku 1997 zažívá s klubem tyto časy Patrick Marleau a od sezony 2005/06 také Joe Thornton. Dvě superstar. Společně odehráli 2478 utkání v základní části, nejvíc mezi spoluhráči, kteří se poprvé v kariéře dostali do finále Stanley Cupu. "A já vám říkám, že ještě není konec," vykládal novinářům odhodlaně Thornton, jenž v sérii s Blues neskóroval, ale zapsal sedm asistencí.

VIDEO: Závěrečné podávání rukou

Slušně se vyřádil také Tomáš Hertl , který nebodoval pouze ve dvou z šesti zápasů a celkem v sérii zaznamenal tři branky a dvě asistence a s deseti body je společně s Ondřejem Palátem z Tampy nejproduktivnějším Čechem v play off.

"Pro mě i pro klub to je poprvé a je to úžasné, ale ještě jsme neskončili," řekl po zápase novinářům Tomáš Hertl. "Dneska se budeme radovat, ale máme před sebou další sérii a chceme být připraveni a přivést Pohár domů," burcoval český útočník a nezapomněl poděkovat fanouškům.

V kabině soupeře byla nálada jak jinak než ponurá. Ticho, zklamané pohledy, slzy. Trenér Ken Hitchock musel zaskočit za některé hráče, svou partu velmi chválil, prý měla neobvyklé pouto. "Jsou úplně zničení, někteří kluci ani nemohli v šatně mluvit," řekl kouč Blues.

Smutek byl vidět především na kapitánu Davidu Backesovi, který mužstvo vedl v kabině a také na ledě. Se čtrnácti body byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. "Kluci obětovali mnoho, abysme se dostali až sem. Cítím zklamání, ale zároveň hrdost na celou kabinu," popisoval se slzami ve očích americký útočník.

Pro Blues hořký konec, pro Sharks závěrečný hon za posledními čtyřmi výhrami sezony. Začne v pondělí proti Pittsburghu nebo Tampě Bay. Jasno bude zítra ráno.

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - St.Louis

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 5. • 03:15
San Jose Sharks
San Jose Sharks
5:2
ONLINE
26. května
03:15
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí: 03:57. Pavelski, 25:02. Ward, 43:01. Ward, 48:11. Donskoi, 59:40. Couture

Hosté: 51:39. Tarasenko, 56:25. Tarasenko

Sestavy

Domácí: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski "C" – Marleau, Couture, Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels.

Hosté: Elliott (57. – 58. Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Gunnarson, Parayko – Fabbri, Lehterä, Tarasenko – Steen, Stastny, Brouwer – Schwartz, Berglund, Backes "C" – Jaškin, Brodziak, Upshall.

Rozhodčí

O'Rourke, Watson – Kovachik, Murphy

Stadion

SAP Center, San Jose

Tomáš Hertl asistoval u prvního gólu utkání, jenž vstřelil Joe Pavelski
Tomáš Hertl asistoval u prvního gólu utkání, jenž vstřelil Joe Pavelski

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud