26. října 2016 • 13:10

Děsivý moment pro Krejčího. V NHL schytal ránu bruslí do tváře

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co na tom, že je nejlépe placeným hráčem Bostonu. Český útočník David Krejčí i po šesti zápasech čeká na svůj první gól sezony, s Bruins musel v úterý polknout hořkou domácí prohru 0:5 s Minnesotou a ještě málem přišel k vážnému zranění. To když ho do obličeje nešťastně zasáhla letící brusle obránce soupeře Christiana Folina.



Krejčí ke zranění přišel vinou špatného rozhodnutí svého kolegy Adama McQuaida. Urostlý zadák, který po zranění naskočil poprvé v sezoně, řešil zmatek ve vlastním brankovišti tak, že krosčekoval hostujícího Nina Niederreitera. Ten padl na Krejčího, který už byl v souboji s Folinem a na zemi pak došlo k nepříjemnému setkání se Švédovou bruslí.

Nešťastný moment pro Krejčího byl vlastně dost nešťastným momentem pro celý Boston. Český hokejista vyvázl k radosti všech jen s lehkým zraněním, jenže McQuaid vyfasoval dvě minuty za krosček, Wild zvýšili na 3:0 a vyhnali z brány nováčka Malcolma Subbana.

Bratr slavnějšího zadáka P.K. si NHL zahrál podruhé v kariéře a jeho následný náhradník Zane McIntyre dokonce úplně poprvé. Jistota v brankovišti při absenci Tuukky Raska a Antona Chudobina Bruins citelně chyběla, ale těžko házet vinu na mladé a nezkušené gólmany.

Ofenziva domácích se nezmohla na jedinou branku a mužstvo navíc i během utkání značně chybovalo. „Sub nás na začátku podržel, ale ve druhé třetině nám to nešlo, nerespektovali jsme systém a takhle to dopadlo," vysvětloval tichým hlasem Krejčí.

Bostonu chyběl také hromotluk David Backes, který nemohl do bitvy naskočit kvůli blíže nespecifikovanému zranění a Bruins po skvělém startu sezony, který klub začal třemi výhrami v řadě, tři zápasy prohráli. Kouč Claude Julien se po tom posledním hodně zlobil.

„Když to budeme ofenzivně flákat a nebudeme svou práci pořádně dělat ani dozadu, pak budou puky končit v naší síti a my budeme ztrácet zápasy a taky sebevědomí. Musíme být lepší," řekl pro NHL.com.

Předvést se mohou už v další bitvě - dnes v noci na ledě New York Rangers.

VIDEO: Sestřih utkání Minnesota - Boston

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 10. • 01:12
Boston Bruins
Boston Bruins
0:5
ONLINE
26. října
01:12
Minnesota Wild
Minnesota Wild
Góly

Domácí:

Hosté: 25:07. Coyle, 25:19. Stewart, 30:36. Suter, 36:39. Zucker, 55:12. Pominville

Sestavy

Domácí: M. Subban (od 31. McIntyre) – Chára, Carlo, Krug, McQuaid, Liles, C. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – Beleskey, Krejčí, Heinen – D. Moore, Spooner, J. Hayes – Schaller, Riley Nash, Acciari.

Hosté: Dubnyk (Kuemper) – Suter, Dumba, Folin, Brodin, Scandella, Prosser – Parise, M. Koivu, Mikael Granlund – Niederreiter, E. Staal, Coyle – Pulkkinen, Eriksson Ek, Pominville – Zucker, Dalpe, Stewart.

Rozhodčí

Schlenker, O'Halloren – Nowak, Sericolo

Stadion

TD Garden, Boston

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud