26. ledna 2017 • 14:09

Nejlepší hráči historie NHL? Jágr NE, šokovali experti. Dali Haška

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tu zas. Některými oblíbené, jinými nenáviděné, prostě Utkání hvězd NHL. Víkendový dýchánek odstartuje v Los Angeles už v pátek, kdy vedení NHL vyhlásí TOP 10 nejlepších hráčů, kteří se od roku 1967 po kluzištích nejslavnější hokejové ligy světa sklouzli. Dva experti prestižního kanadského webu SportsNet ve středu přispěchali každý se svou desítkou vyvolených a replikou slavné české pohádky Lotrando a Zubejda: O překvapení nebyla nouze. Kamsi se zatoulala třeba slavná česká osmašedesátka.



Jaromíra Jágra , s 1897 kanadskými body historicky druhého nejproduktivnějšího hráče NHL, do svého výběru nezařadili Elliotte Friedman ani Doug MacLean. Jak to u podobných názorových textů bývá, v diskuzi pod článkem se okamžitě rozpoutala ohnivá diskuze. Ano, fans se absenci 44letého českého útočníka Floridy a majitele 1678 startů v NHL hodně podivovali.

"Nechápu, že oba mohli zapomenout na Jaromíra," čertil se například fanoušek s přezdívkou Kaptain Kirk.

Pomyslný český prapor udržel legendární brankář a šestinásobný držitel Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL Dominik Hašek , který figuruje ve výběru obou uznávaných hokejových odborníků. Friedman ho dal na šestku, MacLean na devátou pozici.

Ve výběrech je Hašek jediným gólmanem, na další maskované ikony NHL Kena Drydena, Martina Brodeura nebo Patricka Roye se nedostalo.

A kdo další kromě dvojnásobného českého vítěze Stanley Cupu s Detroitem v žebříčku figuruje? Na prvních čtyřech místech měli Friedman i MacLean jasno. První Wayne Gretzky , druhý Bobby Orr, na třetí příčce Mario Lemieux a pomyslná brambora pro Nicklase Lidstroma, nebylo o čem.

Jak volili TOP 10 hráčů NHL novináři Sports Netu

Elliotte Friedman

1) Wayne Gretzky
2) Bobby Orr
3) Mario Lemieux
4) Nicklas Lidstrom
5) Mark Messier
6) Dominik Hašek
7) Mike Bossy
8) Sidney Crosby
9) Alex Ovechkin
10) Larry Robinson

Doug MacLean 

1) Wayne Gretzky
2) Bobby Orr
3) Mario Lemieux
4) Nicklas Lidstrom
5) Denis Potvin
6) Sidney Crosby
7) Guy Lafleur
8) Mike Bossy
9) Dominik Hašek
10) Mark Messier

Od pátého místa dál už se ale experti neshodli. Z aktivních hráčů zvolili oba do svého výběru kapitána Pittsburghu a dvojnásobného olympijského vítěze i majitele dvou prstenů za vítězství ve Stanley Cupu Sidney Crosbyho, Friedman ještě na devátý flek šoupl super střelce Washingtonu Alexandra Ovečkina.

Nakolik se predikce obou novinářů bude shodovat s realitou, se dozvíme v noci z pátku na sobotu, kdy bude list nejlepších hráčů, kteří v NHL působili od jejího rozšíření v roce 1967 (tehdy přistoupili Los Angeles Kings, Oakland Seals, Pittsburgh Penguins, Philadelphia Flyers, Minnesota North Stars a St. Louis Blues) oficiálně zveřejněn.

Takže hodně štěstí, Jaromíre! Hodně štěstí, Dominiku!

VIDEO: Podívejte se na gól Jaromíra Jágra proti Columbusu

Jaromír Jágr dal devátý gól v sezoně
Jaromír Jágr dal devátý gól v sezoně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud