10. února 2017 • 09:26

Hudler o BIZÁR vlastenci: Minela i smůla! Kouč se vztekal, soupeř smál

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec první třetiny nočního zápasu Dallasu v Ottawě měl být v režii hostů. Zack Smith podrazil v 18. minutě Devina Shora, rozhodčí se rozhodli vylučovat, brankář Kari Lehtonen vysprintoval na střídačku a Stars hráli se šesti bruslaři. Pozice rozehrávače se chopil Jiří Hudler, který našlápl směr útočné pásmo, zadovkou vrátil puk na beky... A vstřelil si kuriózní vlastní gól. Dallas podlehl Senators 2:3.



Smůla, pech, zatrolená situace, rarita. Na Jiřího Hudlera při zadovce na červené čáre dotíral Kyle Turris, lehce mu nadzvedl hokejku a český útočník nasměroval puk do opuštěné klece, opaření zadáci Dan Hamhuis a John Klinberg zakročit nestihli.

"Viděl jsem, že mi nalevo najíždí Cody Eakin, ale nechtěl jsem mu sehrávat, obránci u něj byli hodně natěsno, nechtěl jsem, abychom ztratili puk. Tak jsem to dal za sebe, že založíme naši početní výhodu postupně, nebylo kam spěchat," popisoval nešťastný moment pro NHL.com Hudler.

VIDEO: Podívejte se na vlastní gól Jiřího Hudlera

"Měli jsme na ledě o jednoho muže více, věřil jsem si. Nejsem si jistý, zda kluci zrovna v tu chvíli nestřídali, ale pocitově jsem měl za to, že to do branky nepůjde. Pak jsem se ale otočil a bylo jasno - průšvih. V zápase jako je tento, je to samozřejmě moje velká chyba. Ale jasně že jsem si nechtěl dát vlastenec, byla to nešťastná smůla," dodala předsezonní posila Stars, která kvůli záhadné viróze v sezoně odehrála jen 24 zápasů a vstřelila dva góly.

Gól sudí připsali Chrisi Kellymu, který byl v době, kdy touš přejel brankovou čáru, už na střídačce svého týmu. "Hraji velmi účinně, co myslíte, nemám žádné střely, ale stejně dávám góly," smál se 36letý Kanaďan. Netuším, jak to padlo, celou dobu jsem si myslel, že obránce si puk zpracuje, ale pak mi došlo, že už to asi nestihne, pro nás jen dobře," mudroval Kelly.

Dallas ve druhé dvacítce máknul a dvougólové manko zásluhou Antoine Roussela a Jamieho Benna smazal, v 7. minutě závěrečné periody ale o vítězství domácích rozhodl Mark Stone. Po utkání se ale stejně nejvíc přetřásala Hudlerova vlastní branka.

"Co na to mám říct. Využili jsme snad každou šanci, jak soupeři darovat výhru, včetně toho, že jsme si vstřelili vlastní gól. Hrozný zápas, je to frustrující. V šatně jsme si to po první třetině vyříkali, řekli si cestu, jak utkání vyrovnáme, což se nám i podařilo. Ale nakonec stejně odsud odjíždíme bez bodu," štvalo kouče Dallasu Lindy Ruffa, jehož tým prohrál čtvrtý zápas v řadě.

Dallas z 12. místa v Západní konferenci ztrácí na osmé Los Angeles už propastných osm bodů.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Ottawy s Dallasem

Tyler Seguin se nestačí divit, jaký vlastňák si Jiří Hudler vstřelil
Tyler Seguin se nestačí divit, jaký vlastňák si Jiří Hudler vstřelil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud